Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, dün itibariyle göreve resmen başladı. Dün ilk iş olarak Özel Kalem Müdürü Hasbi Kabaca’nın kapısındaki “Özel Kalem Müdürü” tabelasını indirten Başkan Alan’ın Zonguldak Belediyesi’nde köklü değişikliğe gitmesi bekleniyor.

Kendi kadrosunu kurmaya hazırlanan Alan, bir süre izlemede kalacak. Üç aylık zaman zarfında başkan yardımcılıklarını değiştirecek. İkinci aşamada çalışmayan personeli daha verimli hale getirecek.

İŞTE BAŞKAN YARDIMCILIĞI İÇİN ADI GEÇENLER
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın başkan yardımcılığı için şimdilik 3 isim geçiyor. Alan’ın seçim döneminde yanında olan müteahhit Bünyamin Babaiban, başkan yardımcılığı için adı geçen en iddialı isimlerin başında geliyor. Ancak, AKP il ve ilçe teşkilatı Babaiban’ın ismine sıcak bakmıyor. Zonguldak Belediye Başkan Yardımcılığı için olmasına kesin gözüyle bakılan bir diğer isim ise Akmercan doğalgaz şirketinin müdürü Bekir Selçuk. Belediye Meclis üyesi olan Selçuk, Abdullah Karagüzel ve Mustafa Çağlayan’a yakınlığıyla tanınıyor. Kulislerde Teknik Başkan Yardımcısı Erhan Darende ile çalışmayı düşünmediği konuşulan Ömer Selim Alan, Darende’nin yerine Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk’ü teknik başkan yardımcısı yapacağı konuşuluyor.

HASBİ KABACA’YA ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ!
Başkan Selim Alan’ın Özel Kalem Müdürlüğüne vekaleten bakan Hasbi Kabaca, seçim sürecinde açık açık çalışmasının ödülünü almaya hazırlanıyor. Kadrosu zabıta olan Hasbi Kabaca’nın 3 ay sonra emekli olacak olan Murat Yanık’ın yerine Zabıta Müdürü olarak vekaleten atanacağı öğrenildi. İddiaya göre Hasbi Kabaca’dan boşalan göreve ise Murat Yanık’ın oğlunun getirileceği öne sürüldü. Hakkında bir çok iddia olmasına rağmen Selim Alan’ın Hasbi Kabaca hakkında nasıl bir kaar vereceği merakla bekleniyor.