Kilimli Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Belediye Başkan Adayı Ali Aslankılıç, Kilimli Cumhuriyet meydanında miting düzenledi. 
“Belediyecilik Çocuk İşi Değil”

CHP’li Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, dün Cumhuriyet meydanında partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada belediyecilik işinin çoluk çocuk işi olmadığına vurgu yaparak, “Bizim yüreğimiz var. Omurgamız var. Kilimli’nin yeni bir maceraya ihtiyacı yok. Size olan minnet ve hizmet borcum için son bir defa beş yıllığına yetki istiyorum. Ben bana verdiğiniz emaneti koruyup kolladım. Çalmadım, çaldırmadım. Kasaları depoları boşaltılmış itibarı yok edilmiş Kilimli Belediyesini toparladım. İkinci beş yıl üreten, ürettiğini satan, istihdam yaratan ve vatandaşımıza en iyi hizmeti getirecek bir belediye yapacağım” dedi.  

“AMBARDA KESER SAPI YOKTU”

Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, Kilimlide 265 kilo metre parke yaptıklarını, döndüğünde kasayı 263 milyon borçla devraldığını hatırlatan, ”Ben devrettiğimde kasada 385 milyar vardı. Ambar ve stoklarımız dolu idi. Teslim aldığımızda ambarda bir tane keser sapı yoktu. Biz yine ambarları doldurduk. Bunlar gelirse yine ambarları peşkeş çekecekler. Biz bu geçen beş yılda çalışmadığımız söyleniyor ya. Evet haklısınız. Ancak, Biz yine onların yaptığı hizmetin kat kat fazlasını yatık. Eski Ali başkandan beklenen daha fazla idi.  Şuan şantiyede 3 tane usta var. Canım ustaları Ali’nin adamı diye başka yerlere göndermişler.  Günde 25 milyar kazanan parke tesislerini hurdaya sattılar. Hurda yolsuzluğunu hepiniz biliyorsunuz. Kilimli’de iş yapmak için önce yürek olacak insanda. Biz hiçbir şey yapmadık sayalım, biz sizin emanetinizi aslanlar gibi koruduk. Beni birilerinin dövdüğünü duydunuz mu?  Ben pazar sabahı emaneti size teslim edeceğim. Bizim gönlümüz rahat.” şeklinde konuştu.

“ÖNCE LAFA BAKARIM…”

Belediye şantiyesini Karadon’a taşıyacaklarını ve ilk etapta 50, daha sonra 300 eleman alacaklarını ifade eden Aslankılıç, “Kilimli sahil yolu benim projem ve ben başlattım. Onlar plaj olacak alanları yok ettiler. Belediyenin daireleri vardı onları sattılar. Belediyeyi TTK’dan sonra en büyük istihdam yeri yapacağım. Önce lafa bakarım laf mı diyene söyleyene bakarım adam mı diyene. Ben CHP çok iyi bir iyilik yaptım. İçindeki satılıkları temizledim. Bir bardak rakıya kendilerini satanları temizledik. Onun için bize sonuna kadar güvenin. Çoluk çocuğun yapacağı iş değil belediye başkanlığı. Son beş yıldır belediyeye polis baskını oldu mu? Müfettiş geldi mi? Duydunuz mu? Ama bunlar gelirse inanın Kilimli’nin bir 20 yılı daha heba olur” diye konuştu. 

DEMİRTAŞ, “BEKA DEĞİL ZEKA SORUNU VAR”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ülkede beka değil zeka sorunu olduğunu belirterek, “TTK’ya Kilimli’den kaç kişi aldılar. Bunların adaletsizliği ortada. Karabük’ten işçi aldılar. Kilimli karaelmasın başkenti. 36 bin çocuğumuz mağdur oldu. Kilimli belediyesinin kasaları soyulmuştu. Bu belediyeyi yine Ali Başkan ayağa kaldırdı. Kendisine 5 yıl daha yetki vermenizi istiyoruz” diye konuştu. Miting öncesinde Zonguldaklı Sanatçı Burhan Mercan konser verdi. Cumhuriyet meydanındaki mitinge CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, İl Başkanı Hakkı Güney, Çatalağzı Belediye Başkanı dnan Akgün, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir, İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, Belediye meclis üyesi adayları, İl genel meclisi üyeliği adayları ile yüzlerce vatandaş katıldı.