CHP Belediye Grup Başkan Vekili Dr. Atınç Kayınova, Ağustos ayı belediye meclisi oturumunu değerlendirerek Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan’a tepki gösterdi. Kayınova, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ı tek adamlık sistemini Zonguldak’ta uygulamakla suçladı.

Zonguldak halkının zarar görmemesi için mecliste uyum içinde olmaya özen gösterdiklerinin belirten Kayınova, işe alınan mühendislerin AKP’li yöneticilerin yakınları olduğunu ileri sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan vekili Dr. Atınç Kayınova,  İl Başkanlığı’nda Ağustos ayı belediye meclisinin birinci oturumunu değerlendi. İl Başkanı Hakkı Güney’in de hazır bulunduğu toplantıda Atınç Kayınova, şunları söyledi:

“Belediye meclisinde sekiz madde vardı ve maddeler komisyonlara gitti. Oy birliği ile kararların meclisten geçmesine ve komisyonlara gitmesi konusunda belediye çalışmalarına destek verdik. Bugüne kadar denetsel yetkimizi pozitif yönde ve Zonguldak yararına kullanmaya çalışıyoruz. At gözlüğü ile siyasi polemikler uğruna her şeye “hayır” demek ya da negatif durum içinde olmayacağımızı en baştan söylemiştik. Bizim gösterdiğimiz iyi niyete Adalet ve Kalkınma Partisi’nden karşılık bulmadığını görüyoruz. ‘Sayısal çoğunluğumuz var’ diye çoğulcu politika yerine çoğunlukçu bir duruşla istediğimiz kararı geçiririz görüşünü devam ettiriyorlar. Bu durum tek adamlık pozisyonuna gidiyor. Bu oturumda başkanın istediği iki yetki vardı. İki yetkiden birine destek verdik. İkinci olarak, kamu ve kuruluşlarından alınan taşınmazların satışıyla ilgili belediye başkanı tam yetki istedi. Hukuka aykırı olduğu için buna itiraz edebiliriz, değerlendiriyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek adamlık yansımasının Zonguldak Belediyesi’ne yansımasını gördük.

 

Belediye’ye alınan iki mühendisin ücretlerinin belirlenmesiyle ilgi komisyon kararı vardı. Bunların belirlenmesine destek verdik ancak iştirak üzerinden çalışan 20 personel var. Onların ücretleri mühendislerden çok düşük ve bunun hakkaniyetli olmadığı söyledik. Alınan bu mühendisler ikisi de AK Partili yöneticilerin yakınlarıdır. Nergis Parkla ilgili evrak sayın valinin imzasıyla geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü imzasıyla gelmesi gerekiyordu. Bu tür protokoller yapılıyordu da neden 15 yıldır lauvar alanı için yapılmadı. Burada şunu görüyoruz “15 yıldır Zonguldak halkına çile çektirilmiş bir koltuk alınsın” diye. Zonguldak belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın seçimden önce verdiği sözlerin karşılığını hala göremedik.  Kamusal göçü kullanma adına sıkıntı yaşıyor.  “Belediye Başkanı 15 Ağustos’ta asfalt ihalesini yapacağız” diyor, AKP İl Başkanı bayramdan sonra asfalta başlayacağız diyor”