Üniversite, ulusal ve uluslararası ölçekte gerçekleştirilen araştırma çalışmaları, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetleri, araştırmalarını kamuoyu ile paylaştığı yayınları ve akademisyenlerinin başarıları ile ülkemizdeki bilim, sanat, spor camialarında büyük takdir görüyor ve aynı zamanda ulusal basının önde gelen isimleri tarafından hazırlanan haber ve köşe yazılarına da konu oluyor. Her yıl artan öğrenci ve öğretim üyesi sayıları, yeni açılan fakülte, yüksekokul, araştırma merkezleri ile bölüm ve programları, bu hızın önümüzdeki dönemlerde de artan bir ivmeyle devam edeceğini gösteriyor. BEÜ basın bürosundan verilen habere göre Üniversitenin bilimsel çevrelerdeki prestiji de bu başarılarla birlikte hızla güçleniyor. Bilimsel ve teknik donanım ile BEÜ’lü akademisyenlerin başarıları, artan prestijin en temel dinamiklerini oluşturuyor.

 

Yrd. Doç. Dr. Ayar, Oftalmoloji Alanında Uluslararası Yeterlilik Belgesi Kazandı

BEÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan AYAR,  Fransa’da düzenlenen European Board of Ophthalmology (EBO, Avrupa Oftalmoloji Kurulu) sınavında gösterdiği başarı ile “Fellow of European Board of Ophthalmology (FEBO, Avrupa Oftalmoloji Kurulu Üyeliği)” diploması almaya hak kazandı. EBO sınavı, her yıl Fransa’nın başkenti Paris'te İngilizce ve Fransızca olarak gerçekleştiriliyor. Belçika ve İsviçre gibi bazı ülkelerde uzmanlık şartı olarak kabul edilen bu sınav diğer Avrupa ülkelerinde ise bir yeterlilik sınavı olarak uygulanıyor. Bu sınavla bölüm konusunda bilgiler, yeterlilik ölçülerek başarılı olanlara bir diploma veriliyor. Göz Hastalıkları akademik camiasında da başarılı olan akademisyenler "FEBOpth" unvanı alıyor. Sınav bazı bölümlerdeise doçentlik jürisinde board yeterlilik belgesini ön koşul olarak kabul ediyor. Yine BEÜ Tıp Fakültesinde aynı bölümde görev yapan Yrd.Doç.Dr.M.Orçun Akdemir de geçtiğimiz yıl düzenlenen sınavda başarılı olmuş ve “Fellow of European Board of Ophthalmology (FEBO)” diploması almıştı.

 

Yrd. Doç. Uzun, “duygusal iletişim” temalı filmi ileBEÜ’ye ödül getirdi

Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Çağlar Uzun’un sözel iletişimden arınmış tümüyle duygusal iletişimi ön plana çıkaran sanatsal çalışması “Chalking” ile Fransa’da düzenlenenPrix VideoFormes 2015 Videoart” festivalinde mansiyon ödülü.Uzun’un bu çalışması dünyanın önde gelen organizasyonlarından biri olan Festivalde, 52 ülkeden katılan 680 eser arasında sergilenmeye layık bulundu ve ayrıca mansiyon ödülü kazandı.

 

Prof. Dr. Jin, dünya çapında adından söz ettiriyor

Uluslararası akademik camiada alanında dünyanın önde gelen isimlerden biri olan Geomatik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Shuanggen Jin başarılarını sürdürüyor. Prof. Dr. Jin Rusya’nın Kazan Üniversitesinde düzenlenen The International Association of Planetary Sciences (Uluslararası Gezegen BilimleriKomisyonu) toplantısının başkanlığını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Shuanggen Jin,National Aeronautics and Space Administration (NASA, Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi) ve European Space Agency (ESA, Avrupa Uzay Ajansı) gibi dünyanın en ileri araştırma merkezlerinin yer aldığı örgütler olan International Union of Geodesy and Geophysics (IUGG, Uluslararası Jeodezi ve Jeofizik Birliği)nin Gezegen Bilimleri Komisyonu Başkanlığına ve International Association of Geodesy  (IAG, Uluslararası Jeodezi Örgütü)’nün Geodinamik ve Yer Dönmesi Komisyonu Başkan Yardımcılığına seçildi.

Jin ayrıca son dönemde Türkiye ve yurtdışındaki pek çok üniversitenin düzenlediği bilimsel toplantılara konuşmacı olarak davet ediliyor.

Malzeme ve Metalurji Mühendisliği BölümüALUEXPO 2015’e Davet Edildi

BEÜ Mühendislik Fakültesini en genç bölümlerinden olan Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, alanında Türkiye’de tek ve Avrasya’da ise en büyük organizasyon olan ALUEXPO 2015 4. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarına davet edildi.

İstanbul Fuar Merkezi’nde 8-10 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan organizasyon, alüminyum ve ilgili sanayi dallarına geniş iş hacmi sağlamanın yanı sıra üreticiler, ithalatçılar, ihracatçılar ve alüminyum sektörüne her türlü makina, ekipman ve malzeme sağlayan firmalar dâhil tüm sektör paydaşlarının bir araya gelebildiği platform olması özelliği taşıyor. T. C. Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB tarafından da desteklenen Fuarda 30’u aşkın ülkeden 350’nin üzerinde katılımcı, 70 dolayında ülkeden 10 bini aşan sektörel ziyaretçinin katılmasının beklendiği bildiriliyor.  Üniversite-sanayi işbirliklerinin geliştirilebileceği en uygun platformlardan birisi olan bu organizasyon, Fakülte ve Üniversitenin tanıtımı açısından da son derce önem arz ediyor.