Bilişim haftası nedeniyle farkındalık yaratmak amacıyla yürüyüş düzenlendi. Madenci anıtı önünde başlayan yürüyüş valilik önünde son buldu.

Öte yandan yürüyüşün ardından çocukların bilgisayar ortamından uzaklaşıp sosyalleşmeleri amacıyla valilik önünde halat çekme oyunu oynandı.



Yürüyüşe, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan,Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır,

İl Sağlık Müdürü Uzman doktor Ertuğrul Güner, Halk Sağlığı  Hizmetleri Başkanı Doktor Ömer İnan Güven,Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında görevli tütün ve madde bağımlılığı birim sorumlusu Esin İlhan katıldı.



Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında görevli tütün ve madde bağımlılığı birim sorumlusu Esin İlhan, 'Bilişim haftasının kutlanmasındaki amaç, ülkemizde bilgi toplumu oluşturmaktadır. İnsanların gelişen teknolijilere ilgilerini çekmek. Bilhassa bilgi, beceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine aktif eğitim ve öğretim yönetimleriyle katkıda bulunmaktadır. İnsan yaşadığı ortamda karşılaştığı her problemi çözmek ister. Çevresindeki maddelerden yararlanıp yaşam standartdını yükseltmek. için çalışır. Olayları kendi yararına yönlendirmek ister. Başka canlıların yapkmadığını tüm bu eylemleri insan aklıyla yapar.Bilivsel incelemeler araştırmalar veya yeni bilgiler edinirken teknolojiden yararlanmalıyız. Teknoleji; bilivsel yöntemleri kullanarak hayatta karşılaştığımız problemlerin çözümünde bir köprü oluşturmaktadır. Teknoloji, bilgisayar ve iletişimdeki yeni gelişmeler; eğitim ve öğretim anlayışında da değişme ve gelişme sağlamıştır. Teknoloji ve internet hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Herkes vaktinin büyük bir bölümünü internette iş yaparak veya sosyal ağlarda gezinerek geçiriyor. Teknoloji ve internet kullanımının hayatımızda birçok yararı olmasına rağmen , yanlış ve aşırı kullanımı çeşitli sorunlara neden olmaktadır'dedi. 



Emre Can Bayram