Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, açılacak olan pazar yeri ve marketlerde bilindik manzaralara izin verilmemesi gerektiğini belirterek, "Sokağa çıkma yasağı bittikten sonra lütfen rehavete kapılmayalım" dedi.

Alan, açıklamasında şunları söyledi:

"Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 4 günlük sokağa çıkma yasağına göstermiş olduğunuz hassasiyet için şükranlarımı sunuyorum. Bizler, bu süreçte her türlü dezenfekte ve temizlik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Açıklanan rakamlar gösteriyor ki, alınan her türlü önlem salgın verilerini yavaşlatıyor.  Ancak sizlerden özellikle istirham ediyorum; aynı kararlılık ile mücadelemize devam etmeliyiz. Baharın gelmesiyle birlikte kesinlikle rehavete kapılmamalıyız.

"Özellikle, bugünden itibaren haftada 3 gün açık olacak olan pazaryeri ve market gibi temel ihtiyaçlarımızın karşılandığı yerlerde sosyal mesafe kurallarına çok dikkat etmeliyiz.

Bir hekim olarak ifade etmek isterim, Unutmayalım ki koronavirüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildir. Çünkü henüz tehlike geçmiş değildir. Sevdiklerimizin sağlığı için, sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım.

Lütfen sokağa çıkma yasağının ardından, bilindik manzaraları tekrar yaşamayalım ve rehavete kapılmayalım. Tedbiri elden bırakmayalım.

Bu zor günlerin sabır, anlayış ve kararlılıkla atlatacağımız inancımızı ilk günden itibaren koruyoruz. Bu konuda sizlerden biraz daha sabır ve anlayış bekliyoruz. Sizleri, sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum, kalın sağlıcakla" (Haber Merkezi)