Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in,  ‘Son 30 yılın en çalışkan belediye başkanıyım’ sözüne vatandaşlar anketle cevap verdi

BİRİ “EN BAŞARILI BAŞKANIM” MI DEMİŞTİ

 

Halkın Sesi, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in, Emirgan Otel'de iki yıllık çalışmalarını değerlendirmek amacıyla düzenlediği basın toplantısında sarf ettiği, “Son 30 yılın en iyi başkanıyım”  sözünü, bir anketle vatandaşlara sordu. “Çalışan arkadaşlarımız son 30 yılın en çok çalışan başkanı ile beraber olduklarını söylüyor. Bu benim kulağıma geldi. Gerçekten de öyle” diyerek, garip bir şekilde kendini öven Başkan Akdemir’in, açıklamalarına vatandaştan tokat gibi cevap geldi. Ankete katılan 947 kişinin ancak yüzde 14.8’i Akdemir’in sözüne katılırken, vatandaşlar, yüzde 46,1 gibi yüksek bir oranla, en başarılı belediye başkanı olarak Zeki Çakan’ı gösterdi.

ÇAKAN BİRİNCİ, AYTAÇ İKİNCİ

Gazipaşa Caddesi’nin yanı sıra 19 mahallede toplam 947 vatandaşa son 30 yılda görev yapan Zeki Çakan, Yüksel Aytaç, Ethem Malkoç, İsmail Eşref, Muharrem Akdemir ve Secaattin Gonca’nın isimlerini sunarak, “Sizce en iyi Zonguldak Belediye Başkanı kim” sorusunu yöneltti. Ankete katılan 947 vatandaştan 448’i Zeki Çakan yanıtını verirken, 148 vatandaşın yanıtıysa Yüksel Aytaç oldu. Muharrem Akdemir’i ancak 141 vatandaş başarılı bulurken, Secaattin Gonca’yı başarılı bulan vatandaşların sayısı 115’i buldu. Ankete eski başkanların çalışmaları hakkında fikir sahibi olmayan pek çok genç yurttaşın katılmasına rağmen, eski başkanların önemli oranda tercih edilmesi, Akdemir’in kötü belediyeciliğinin kanıtı olarak yorumlandı.