Zonguldak Milli Eğitim Eski Müdürü Turgut Özbek sosyal medyada tam bir Ak Parti militanı gibi paylaşımlar yapıyor. Devlet memuru olduğunu unutan Özbek’in özellikle CHP ve İmamoğlu’nu eleştiren paylaşımları dikkat çekiyor

 

Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü yaparken Ankara’ya Bakanlık emrine atanan Turgut Özbek’in, sosyal medyada tam bir AK Parti militanı gibi yaptığı paylaşımlar dikkat çekiyor. Bizzat Milli Eğitim Bakanının “Bakanlıkta benim dışımda kimsenin siyaset yapma hakkı yok” dediği bir ortamda, sıradan bir bürokratın böylesine yayımlar yapması, “Çocuklarımız kime emanet” sorusunu gündeme getiriyor. Özellikle muhalif paylaşımlar yapan devlet memurları hakkında soruşturma üzerine soruşturma açılırken, AKP lehine yapılan yayımlar hakkında hiçbir işlem yapılmaması, devletin ne kadar siyasallaştığını gösteriyor.  Hesabında, ana muhalefet partisi CHP’yi PKK ile özdeşleştiren paylaşımlar yapmaya özen gösteren Özbek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ilgili olumsuz görüş bildiren neredeyse tüm mesajları retweet ederek takipçileriyle paylaşıyor.

 

KILIÇDAROĞLU İLE İMAMOĞLU SÜREKLİ HEDEFTE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın göreviyle ilgili olmayan teşkilat konuşmalarını bile hesabından canlı yayımlayan Özbek, İmamoğlu’nun Yenikapı’da araçları sergilemesiyle ilgili,  “İBB geçen ay İmamoğlu onayıyla 1.000 araç kiralamış. Karşılığı 18 MİLYON lira. Süleyman Soylu ‘Arkadaşlara talimat verdim, belediye işi şov işi değildir. Olayı inceliyorlar’ dedi. Şov ortaya çıkacak, PEJMÜRDE olacak” şeklinde bir paylaşımı retweet ederken, aynı şekildeki bir başka paylaşımda, “GEZİ olaylarını kışkırtarak Türkiye'yi yaklaşık 200 milyar TL zarara sokan parti; ‘EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ’ araçlarını makam aracı diye yansıtıp ‘israf’ algısı yapmaya çalışıyor. Siz olmasanız, Türkiye yeterince tasarruf yapmış olur zaten” diyor. Özbek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ilgili retweet ettiği bir paylaşımda ise, “Kılıçdaroğlu; ‘Bir belediye başkanı bir terör örgütüne parasal destek sağlıyorsa ve siz devlet olarak bunu saptayamıyorsanız, devlet değilsiniz’ dedi! 1)Hâlâ PKK diyemiyor 2)Devlet saptamış, kayyum atamış 3)Sizin İBB Başkanınız o kayyumları ziyaret etmiş 4)Siz millî misiniz?” diyor.

 

SALVOLARINDAN AHMET DAVUTOĞLU DA PAYINI ALDI

Bir süre önce AK Parti’den ihracı istenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştiren paylaşımları da retweet eden Özbek, Zonguldak’ta görev yaptığı sırada başta taşımalı eğitim ve yemek ihaleleri nedeniyle kamuoyunun sıkça gündemine gelmiş, Memur-Sen üyeleri dışında sınava giren öğretmenlere kasten düşük puan verdiği iddiasıyla açılan davada suçlu bulunarak ceza almıştı. Özbek’in düşük puan vererek müdürlüğü elinden aldığı öğretmenlerden bazıları mahkeme kararıyla görevlerine başlamış, hukuksuzluk uzun süren yargılama sonucunda giderilmişti. Öte yandan eşi ve kendisi hakkında FETÖ’cü suçlaması da yapılan Özbek’in bu keskin Erdoğan’cı tavrı, “Suçlamaları bertaraf etmek için mi?” sorusunu da gündeme getirirken, “Benden başka kimse siyaset yapmasın” diyen Bakan Ziya Selçuk’un bu duruma neden sessiz kaldığı merak ediliyor.