Kendilerinden para toplandığı halde beton dökme işlemini tamamlamayan belediyeye ateş püsküren mahalle sakinleri sorunun biran önce çözülmesini bekliyor.

Zonguldak Belediyesi İsmail Eşref dönemindeyken, yol çalışması için kendilerinden para toplandığını belirten mahalle sakini,  “Kendimi bildim bileli bu yollar patikaydı. Ancak İsmail Eşref’in Belediye Başkanı olduğu dönemde beton dökme çalışması yapıldı. Bu yolları yaparken de mahalle halkından para toplanmıştı. Belirli bir yere kadar yolları düzelttiler. Daha sonra devamının yapılacağı konusunda söz verdiler. Ancak kaç yıldır bir şey yapılmadı” dedi.

 Sağlık ekiplerinin bölgeye girmekte zorlandığını söyleyen vatandaş, “Ambulanslar kış ayında yapımı tamamlanmış betonlu yola kadar geliyordu. Bizim bölgemize kimse inmiyordu. Hastamızı taşıyacak birini bulmamız gerektiğini söylüyorlardı. Ambulansa kadar hastamızı battaniyeyle taşıyorduk. Muhtarımız sağ olsun o da bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ancak yıllardır bir sonuç almış değiliz. Gelen sağlık ekipleri bile ‘siz bu yollarla buralarda nasıl yaşıyorsunuz’ diye soruyor” şeklinde konuştu.

Öğrenim görmekte olan çocukları olduğunu söyleyen mahalleliler, çocuklarının okula giderken yanlarında yedek ayakkabı taşıdığını belirterek, “Yağmurda, çamurda çocuklarımızın neler çektiğini biz biliriz. Bu durum bizleri incitiyor. Bizler, insan değil miyiz? Bu yollar madem buraya kadar getirildi. Çoğu yapıldı zaten. Neden tamamlanmıyor? Artık köylerimizin bile yolları var. Gerekenin yapılmasını bekliyoruz…” şeklinde konuştu.

DERYA AKTAŞ