adilmedya.com adlı internet sitesine bir değerlendirme yapan gazetemiz yazarı Ahmet Öztürk, Mustafa Özdemir’in durumunu görüştüğü tüm hukukçuların, böyle bir tutuklama olamayacağını söylediğini bildirdi
Gazetemizin yazarı Ahmet Öztürk, 26 gündür tutuklu bulunan Yazı İşleri Müdürümüz Mustafa Özdemir’le ilgili gelişmeleri, adilmedya.com adlı internet sitesine değerlendirdi. Pek çok vatandaşın özellikle sosyal medya sitelerinde paylaşım yaparak, Özdemir’in haksız yere tutuklandığını iddia ederken derhal serbest bırakılmasını istediğini söyleyen Öztürk, kamuoyunda Özdemir’in muhalif kimliği nedeniyle tutuklandığı yönünde yaygın bir kanı olduğunu da söyledi.  

 

HUKUKÇULAR: BÖYLE BİR TUTUKLAMA OLAMAZ 
 

İfade tutanaklarını ve dava dosyasını inceleyen pek çok hukukçunun, “Şahıs kendini öldürmüş, Özdemir’in de suçu sabit görülmüş olsaydı alacağı ceza 2 ile 5 yıla arasında değişirdi. Hem kişinin kendini ‘Kimsenin yönlendirmediği, intihar etmek gibi bir niyetinin olmadığı’ yönündeki ifadesine hem de girişimin gerçekleşmemiş olmasına karşın tutuklanmasının anlamsız olduğunu” söylediklerini de ifade eden Öztürk, Özdemir’in derhal serbest bırakılması gerektiğini de dile getirdi.