Meşrutiyet mahallesi 467 evler mevkiinde Yeşilkent sitesi içine parkedilmiş ve bulunduğu yerde 10 yılı aşkın bir süredir duran bu araç tehlike arz ediyor.

Altında otlar biten, bagaj kapağı arızalı ve durduğu yerde sürekli çürüyen bu aracın sahipleri ise bu dünyadan göçüp gitmişler, Almanya’da yaşayan varisleri ise aracı kabul etmiyorlar.

Arızalı bagaj kapağı semt sakinleri tarafından üstüne tuğla konularak kapatılmaya çalışılmış ancak çocuklar sık sık tuğlayı alıp bagaja girip çıkıyorlar.

Bu durumu görenler ise duruma müdahale ediyor ancak görmedikleri bir anda bagaj kapandığında  içinde oyun oynayan bir çocuk felaketle karış karşıya kalabilir.

Bunun sorumlusu da bu hurda aracı buradan kaldırmayan ve hurda araçların toplandığı alana taşımayan Belediye veya Emniyet olacaktır.

Bu şekildeki araçları geçtiğimiz yıllarda Ereğli belediyesi bir anons yapıp kaldırılmalarını istemiş, kaldırılmayan araçları ise kendi kaldırmıştı.

Çev re sakinleri de aynı uygulamanın semtlerinde bulunan sözkonusu ve diğer araçlar için uygulanmasını bektliyor. (Sermet AKSU)