Zonguldaklı gazeteci Ahmet Öztürk, kentten ayrılırken bir veda mesajı yayınladı. Yıllarca basın sektöründe hizmet veren Öztürk, Manisa iline giderken, bütün gazetecilere ve şehir halkına hitaben bir yazı kaleme aldı.

İŞTE AHMET ÖZTÜRK'ÜN O YAZISI...

O zamanın adı ile EK.İ Üzülmez Özel ilk okulu 3'ncü sınıfında iken rahmetli babamın işi gereği Soğuksu semtine taşımamız nedeniyle  ilk okulu Gazi Mustafa Kemal ilk okulunda, orta öğretimi 27 Mayıs Orta okulunda, Liseyi Fener Lisesinde tamamlarken henüz daha ergenken Gazetecilik mesleğinin içinde buldum kendimi. Rahmetli Avukat Muhteşem Güven'in yanında katip olarak çalışırken, sahipliğini Ertuğrul Emral, yazı işleri müdürlüğünü Ali Yalvaç ve Haber Müdürlüğünü Adnan KÜÇÜKVAR'ın yaptığı Haber gazetesinde gazeteciliğe başladım.

O yıllar Adalet Partisinin Karabükte yaptığı ve Süleyman Demirel'in de katıldığı kongresini takip edip haber yapmam beni profsyonel gazeteciliğe taşıdı. Hiç unutmam, o yıllar mazot ve benzin sıkıntısı çekildiği için eleştiri alan Demirel'in "Benzin vardı, mazot vardı da biz mi içtik" sözü gündeme oturmuş ve ben de bu sözü öne çıkartan haberi yapıp hem Ali Yalvaç ve hem de Adnan Küçük var abinin takdirini kazanmıştım. Haber yazılarımdan sonra ilk köşe yazım da  yine Haber gazetesinde "Tünelin ucundaki ışık" başlığı ile yayınlanması ile köşe yazarı da olmuştum. Daha sonra Rahmetli Kemal Sönmez'in kurduğu İnanış gazetesinde köşe yazmaya başladım gazeteciliğim o kadar hızlı gidiyordu ki, Haber Gazetesi, İnanış Gazetesi, Zonguldak gazetesi,

Karaelmas Gazetesi, Gerçek Gazetesi, Yeni Haber Gazetesi, Demokrat Gazetelerinde çeşitli  görevlerde bulunmuş, Türkiye Gazetesinin Zonguldak muhabirliği, Ereğli Önder Gazetesinin Zonguldak Temsilciliği görevlerini üstlenmiş  ve bir taraftan da  Açık öğretim Fakültesi'nde  öğrenim hayatımı ara vermeden devam ettirmeye başlamıştım.

TTK'ya iş başı yapınca gazetecilik mesleğinden kopmadım ama birincil işim olan TTK Üzülmez'de Personel Devam İzleme ve İstatistik Şefliği görevini emekliliğime kadar yürüttüm. Profesyonel olmasa da ÖZTÜRK HABER67 isimli sitemi güncellemeye  devam ederken göz açıp kapayıncaya kadar emekli oluvermiştim.

Hayatımın upuzun aktif yıllarını kısacık yazıma sığdırmaya çalıştım.

Gazeteciliğe başladığım ve emekliliğime kadar olan süreci aktarmaya çalıştım.

Şimdi ben doğduğum, büyüdüğüm ,çocukluğum, gençliğim ve ortanca yaşlılığımı en güzel şekilde geçirdiğim Karaelmas diyarı Zonguldak kentine veda ederken, Şehzadeler şehri Manisa'ya merhaba diyeceğim.

Kültürü ile, birikimi ile , doğup büyüdüğüm bu  kente veda edişim, herşeyi bana aşina bu kentten kızgınlığımdan, yabancı kaldığımdan, paradan puldan değil; çocuklarım, torunlarım Manisa'da oldukları içindir.

Bir deniz kenarı özlemi, kömür kokusu, belki Yemyeşil doğadan ayrılacak olmam  bu denli içimi acıtan bir veda oluyor iken, diğer taraftan en büyük oğlum Aytaç Öztürk'ün basın mesleğini Zonguldak'ta sürdürecek olması benim de bir ayağımın Zonguldak'ta olacağı ve çocukluğum, gençliğimin geçtiği bu şehirden bağımın kopmayacak olma anlamına gelmesi, beni teselli ediyor.

İşte böyle sevgili dostlar..

Zonguldaktan ayrılarak Manisa'ya yerleşmem süreci içinde Zonguldak'ta beni hiç yalnız bırakmayıp her zaman yanımda olan Gazeteci dostlarım Selahattin TEMİZ, bana mütevazi veda gecesi düzenleyen Mustafa ÖZDEMİR ve o gün de yanımda olan Cevdet AKGÜN ve Ramazan DORUK, Selahattin TEMİZ'e

Maden Mühendisleri lokalinde beni ağırlayan amca oğlu ve Zonguldak'ın önemli kalemlerinden Ahmet ÖZTÜRK'e Karaelmas Gazeteciler Derneği'nde veda toplantısı düzenleyen Dernek Başkanı Mustafa EMEN  ve yine o toplantıda da yanımda olan Cevdet AKGÜN, Osman SAV, Selahattin TEMİZ, Fadi YILMAZ ELMA, Ünal SAĞLAM'a

Gazetesinde yıllarımı verdiğim Önder Gazetesi sahibi Celal BOZKUŞ, Eyüp BEKTAŞ, Mustafa BEKTAŞ, Derya TETİK.

VE Her zaman yanımda olan ve hiç bir zaman destek ve yardımlarını esirgemeyen ve buradan teker teker isimlerini yazmaya kalksam sayfaların yeterli kalmayacağı tüm dostlarıma TEŞEKKÜR ediyorum.

Hakkınızı Helal edin ve Zonguldak'ı en iyi şekilde temsil edeceğim Manisa'da bir kapınız olduğunu bilin istiyorum.