Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan başta Lavuar Alanı, Fener’de yapılacak düzenlemeler olmak üzere merakla beklenen projelerle ilgili kamuoyu ile en küçük bilgi paylaşmıyor. Tümüyle çağın dışında kalmış bir anlayışla kenti yöneten Alan, sivil toplum örgütleri gibi kamuoyunu da ciddiye almıyor.

Zonguldak Belediyesi, Ömer Selim Alan’ın başkanlığa seçilmesinden sonra, şeffaflığı resmen unutmuş görünüyor. Herkesin merakla bekledikleri de içinde hiçbir proje hakkında hiç kimseye bilgi verilmez, kamuoyuna açıklama yapılmazken, tüm kararlar, Alan’ın yakın çevresindeki üç-beş kişi tarafından alınıyor. Daire amirleriyle belediye meclis üyelerinin bile bilgiye ulaşmakta zorlandığı bu durum vatandaş belediye ilişkilerine de büyük zarar veriyor. Herkese açık olan belediye meclisi toplantılarının, internet üzerinden canlı yayımlanmasını bile kabul etmeyen Alan, “Projeleri açıklarsak herkesin bir fikri oluyor, üzerinde konuşan çok oluyor, bu da bize zaman kaybettiriyor” diyerek, çağdışı kalmış bir yönetim anlayışında ısrar ediyor. Başkan Alan bu tavrıyla hem kendi şeffaflık vaatleri, hem Ak Parti seçim bildirgesi ile çelişiyor.

FENER MAHALLESİ’NDE YAPILACAĞI AÇIKLANAN DÜZENLEMELERLE İLGİLİ DE SUSKUNLUĞUNU KORUYOR

Karar alma süreçlerine halkın katılımını sağlamak bir yana, bilgi paylaşımını bile çok gören Zonguldak Belediyesi Alan yönetiminde, resmen alacakaranlık kuşağından geçiyor. Vatandaşlar bilgilendirilmeden başlanan Sahil Düzenleme Projesi Zonguldak’ın tüm tarihsel birikimini yok edip kent siluetini bozan bir çalışmaya dönüşürken, aynı şekilde, Kapuz Plajı’nda, plajın doğal görünümünü ortadan kaldıran bir tuhaf faaliyet yürütülüyor. Ne kendine, ne de yakın çevresiyle ilgili hiçbir eleştiriyi kabul etmeyen, önerilere kendini resmen kapatan Alan, Fener Mahallesi’nde yapılacağı açıklanan düzenlemelerle ilgili de suskunluğunu koruyor. Herkesin büyük bir merakla beklediği Lavuar Alanı Projesi ve ihale süreci tam bir muamma olarak esrarını korurken kamuoyunda da sorular çoğalıyor.

LAVUAR ALANI İHALESİ NEDEN İPTAL EDİLDİ, HANGİ PROJEYLE NE ZAMAN YAPILACAK

Tüm Zonguldaklıların merakla beklediği Lavuar Alanı ihalesinin, aylar önce, 26 Şubat’ta yapılacağını açıklayan Alan, ısrarlı tüm sorulara kulağını kapatarak nasıl bir projenin ihaleye çıkarılacağı hakkında kamuoyuna hiçbir bilgi vermedi. TOKİ’nin sitesinde de bilgisine ulaşılamayan ihale, ilan edilen tarihte yapılamadı. İhalenin neden iptal edildiği, sonrasında nasıl bir yöntem geliştirileceği konusunda da susan Alan, neredeyse Zonguldak’ın her işine el atan TOKİ ile nasıl bir anlaşma yaptığı, geri ödemelerin nasıl yapılacağı, nerede ne kadar ticari alan oluşturulup bunun TOKİ’ye ne kadarının aktarılacağı konusunda da, tek kelimelik açıklama yapmadı. Tüm bu gelişmeler Zonguldak’ın, 21. yüzyılda vatandaşını hiçe sayan çağdışı bir kafayla yönetildiğini ortaya koyarken +7 vbu yaklaşımın kentsel sorunların çözümüne hiçbir katkısı olmayacağı açık şekilde görülüyor. Halkın Sesi, Alan’ı, şeffaflığa vatandaşlarıyla bilgi paylaşmaya çağırıyor.