Zonguldak Eğitim-İş Başkanı Metin Kahveci, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bünyesindeki şube müdürlüğü kadrolarının açılmamasına tepki göstererek, “Şimdi tercih sürecinde bu kadroların açılmaması ne ile izah edilir? Bakanlığı yandaş sendika mı yönetmektedir? Bu kadrolar kimler için saklanıyor?” ifadesini kullandı.

Kahveci’nin açıklaması şöyle:

“Millî Eğitim Bakanlığı boş şube müdürlüğü kadrolarına atama yapmak üzere 1 Nisan 2018 günü yazılı sınav yapmış, yazılı sınavda başarılı olanlardan boş kadro sayısının üç katı kadar adayı mülakata çağırmıştır. Yazılı sınav ve mülakat ortalaması alınarak atama puanı belirlendi. 19 Kasım 2018 günü itibariyle şube müdürlüğü atama tercih süreci başladı.

Zonguldak’ta 1 Nisan öncesinde boş olan Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü(MEM), Zonguldak İl MEM, Çaycuma İlçe MEM Şube müdürlüğü kadroları tercih için açılmamıştır. Binlerce eğitimci şube müdürlüğü için çalıştı, hazırlandı, emek harcadı. Sınav dediler başardı; mülakat dediler geçti. O sınava girenler belki boş olduğunu bildiği Kozlu, Çaycuma, Zonguldak kadroları için girdi. Şimdi tercih sürecinde bu kadroların açılmaması ne ile izah edilir? Bakanlığı yandaş sendika mı yönetmektedir? Bu kadrolar kimler için saklanıyor?

MEB yetkililerini ve il ve ilçede yetkili makamlarda oturanları Eğitim İş olarak uyarıyoruz:  Bakanlık yetkilerinden 1 Nisan’da yapılan yazılı sınav öncesi boş olan şube müdürlüğü kadrolarını açmalarını talep ediyoruz. Yazılı sınav sonrası boşalan kadrolar için de mülakata katılamayandan boş kadronun üç katı kadar adayın davet edilmesi ve puan üstünlüğüne göre atanmaları gerekmektedir. Bakanlık geçici görevlendirmeler için kadro saklamaktan vazgeçmelidir. Konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilân ediyoruz” (Haber Merkezi)