Zonguldak Valiliği, devletin terör örgütü lideri olarak aradığı Fethullah Gülen’i referans gösteren kitabı okullarda bedavaya dağıttırdı… O kitapla ilgili jet soruşturma açıldı…

Bu kitap kelle alır!

Zonguldak Valisi Ali Kaban tarafından lise dengi okullarda 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerine ücretsiz dağıtılan ‘Ruhun Deşifresi’ isimli kitapta Fethullah Gülen’e övgülerin yer alınca soruşturma konusu oldu. İçişleri Bakanlığı ve BİMER’e giden şikayetler üzerine Vali Ali Kaban tarafından kaleme alınan önsözle baskıya giren yazar Mehmet Ali Bulut’a ait ‘Ruhun Deşifresi’ isimli kitabın Komisyon Başkanı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ercan Kahya ve komisyon üyeleri hakkında soruşturma açıldı.

 

FETHULLAH HOCA’DAN FEYİZ ALMIŞ!

Vali Ali Kaban’ın okumadığı iddia edilen kitabın 125’inci sayfasında terör örgütü lideri olarak aranan Fethullah Gülen’den feyiz aldığını ifade eden yazar Mehmet Ali Bulut’un ifadeleri nedeniyle açılan soruşturmayı ismi açıklanmayan bir Vali Yardımcısı yapacak. Yazar, belirtilen sayfanın 2. paragrafında “Ruhun mahiyeti ile ilgili meseleleri kaleme alırken, bu konuda en doyurucu izahı yapmış Bediüzzaman ve Fethullah Hoca’dan yararlandım” ifadelerini kullanırken bu kitabın öğrencilere hangi amaçla ücretsiz dağıtıldığı ise merak konusu.

 

“KİTAP DERHAL TOPLATILSIN”

 

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Eğitim- Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, kitabın saçmalıklarla dolu olduğunu vurgularken gençlere ücretsiz dağıtılan bu kitabın biran önce toplatılması gerektiğini belirtti. Yılmaz, “Birinci kanaat döneminin son günlerine doğru ilimizde Sayın Valimizin de önsözünü yazdığı ‘Ruhun Deşifresi’ adlı kitap da hiçbir bilimsel dayanağı olmayan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda okutulması ya da tavsiye edilmesi kararı belli olmayan bir kitaptır. Çaycuma ilçesinden sonra Merkez ilçeye de sıçrayan bir yozlaşma rüzgarı ile karşı karşıyayız.” dedi.