Önceki dönem Ak Parti Kozlu Belediyesi Meclis Üyesi Necati Bozkurt’un yüzlerce insanın yaşadığı semtin ortasında yaptığı onlarca kaçak kümes yaydığı pis koku ve gürültü nedeniyle çevre halkını canından bezdirdi

Kozlu Topbaşı Eski Ereğli Yolu Caddesi Kırmızı Sokak sakinleri, Ak Parti’den, önceki dönemde Kozlu Belediyesi Meclis Üyeliği yapan Necati Bozkurt’un yarım kalmış bir inşaat sahasına yaptığı kümesler yüzünden canından bezdi. Merkez ve Fatih Mahallelerinin birleşim noktasındaki inşaat alanına izin almadan yapılan ve bir kısmının yapımı halen devam eden kümeslerin sayısı ona yaklaştı. Kümeslerden yayılan pis koku ve gürültü çevrede yaşayanlara hayatı çekilmez kılarken, tavukların kokusuna gelen sokak köpekleri, sabahlara kadar çıkardıkları seslerle çevrede yaşayanlara uykuyu da haram etti.

KOZLU BELEDİYESİNE DEFALARCA ŞİKÂYET EDİLMESİNE KARŞIN KÜMESLERİN SAYISI SÜREKLİ ARTTI

İddiaya göre,  AKP’li eski Kozlu Belediyesi Meclis Üyesi Necati Bozkurt ve ailesi, Kırmız Sokak’ta arsalarını kat karşılığı olarak Müteahhit Nevzat Arslan’a verdi. Çok sayıda kişiye daire satan Arslan bodrum katını tamamlamasının ardından mali zorluğa düştüğü gerekçesiyle sahayı terk etti. Dövüş horozu meraklısı Necati Bozkurt uzun yıllar boş kalan inşaat alanı üzerine horoz ve tavukları için kümes yapmaya başladı. Çevredeki vatandaşların kaçak inşaat ve pis koku nedeniyle Kozlu Belediyesine defalarca şikâyet etmesine karşın kümeslerin sayısı sürekli arttı. Alana sığmayan bazı kümeslerin karayoluna taşması, araç geçişlerinde sorunların yaşamasına da neden olurken,  zaman zaman serbest bırakılan dövüş horozlarının küçük çocukların üzerine atlaması ailelerin tedirginliğini daha da artırdı.

HUZURUMUZU BOZUP SAĞLIĞIMIZI TEHDİT EDEN BU DURUMA LÜTFEN SON VERİN

Halkın Sesi’ne konuşan bir vatandaş, “AK Parti’den önceki dönem belediye meclis üyesi olan Necati Bozkurt kural tanımaz tavrı ve saygısızlığı nedeniyle, bize hayatı zindan ediyor. Dövüş horozu meraklısı Bozkurt, yarım kalan inşaatın üzerine durmadan kümes yapıyor. Durumu Kozlu Belediyesine defalarca bildirdik. Gelen ekipler, ‘Başkanım burası senin miydi?’ deyip çekip gidiyor. Artık belediyeden ümidimizi kestik. Kozlu Kaymakamlığının duruma müdahil olarak bu kümesleri kaldırmasını talep ediyoruz. Özellikle hijyen koşullarının en hassas şekilde uygulanması gereken salgın döneminde, hiçbir denetime tabi olmadan, kent ortasında, kanatlı hayvan yetiştirilmesi kabul edilemez.  Havaların ısınmasıyla birlikte mağduriyetimiz çok daha da artacak. Tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Huzurumuzu bozup sağlığımızı tehdit eden bu duruma lütfen son verin” dedi.

(Haber Merkezi)