Zonguldak’ın Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından gıda ve giysi bankası kuruldu. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal gıda ve giysi bankası ile mağdur vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanacağını belirterek hayırseverleri projeye destek vermeye çağırdı.
Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Gıda ve Giysi Bankası, yeni yılın başında hizmete girecek. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, söz konusu sosyal proje ile veren el ile alan eli birleştireceklerini söyledi.
Gıda ve Giysi Bankası’nın kurulmasındaki amacın, ilçede yaşayan kimsesiz ve yardıma muhtaç ailelere düzenli olarak gıda ve giysi yardımı yapmak olduğunu vurgulayan Başkan Uysal, yardımdan yararlanmak isteyen ailelerin, Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvuru yapabileceğini bildirdi.
Belediye Hizmet Binası girişinde yer alan Gıda ve Giysi Bankası’nı Başkan Yardımcıları ile birlikte inceleyen Başkan Uysal, ihtiyaç sahibi ve yardıma muhtaç vatandaşların başvurularının ardından yapılacak değerlendirme sonucu ailelerin ve bireylerin bu yardımlardan yararlanacağını belirtti.
Başkan Uysal, söz konusu projeye, ilçe halkının yanı sıra, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve esnafların da destek olması çağrısında bulundu.