Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, yaklaşık 7 yıl önce Kutayer ailesinin bağışı olan hizmet binasını bir milyon 300 bin TL’ye satmıştı. Ve belediye kendi binasında stopaj hariç 20 bin TL’ye kiracı oldu. Belediye bugüne kadar sattığı yerin kirasını ödemedi. Ve kira borcu yasal faizler hariç bin 680 TL oldu. Bir o kadar da faizle birlikte sattığı yere yaklaşık 3 milyon TL’den fazla borçlandı.
 

BU NASIL İŞ BİRİSİ ANLATSIN
 

Devleti, devletin kurumunu görev ve yetkilerini kötüye kullanarak zarara uğratanlar hakkında nasıl bir işlem yapılması gerekiyor bunu herkes merak ediyor. Dünyada görülmeyen böyle bir alışveriş için "Yerini bir milyon 300 bine satacaksın, sattığın yere kiracı olup 3 milyon TL’den fazla borcun olacak. Bu nasıl iş?" yorumları yapıldı.   
 

1941 yılında belediye olan Kozlu’da hizmet binası, 1955’te Kutayer ailesinin o dönemki vakfı tarafından çok küçük bir meblağ karşılığında belediyeye devredilmişti. O dönem belediye başkanı olan Mustafa Şimşek’ten bu yana ilçenin simgesi olan 67 yıllık bina Ali Bektaş tarafından 7 yıl önce Cengiz Gürleyen ve Tuncay Karakuş’a satılmıştı. Gürleyen ve Karakuş Kozlu Belediye binasını ihalenin hemen sonrasında Vedat Sayın’a satmıştı. Uzun zamandır atıl duran Kozlu’nun kent kültürünü yansıtan simge bina, dün iş makineleri tarafından yerle bir edildi. Pandemi yasaklarında Kozlu’nun simgesi binanın bir anda yıkılması dikkatlerden kaçmazken, Ali Bektaş’ın borç yüzünden ilçenin kent kimliğini yok etmesi tepkilere neden oldu.
 

3 MİLYON 360 BİN KİME RÜCU EDİLECEK
 

Kozlu Belediyesinin marifetli AKP’li Belediye Başkanı Ali Bektaş sattığı hizmet binasının satış fiyatının neredeyse üç katı kurumunu borç batağına sürüklemesinin bedelini kimin ödeyeceği merak konusu oldu. Akıllara durgunluk veren bu olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı ve Valiliğin ne gibi işlem yapacağı bilinmezken, yine olayın örtbas  edilip yapanın yanına kar mı kalacağı merak ediliyor. (Cevdet AKGÜN)