Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, açıklamalarıyla taraflı tarafsız herkesi şaşırttı

Bu ne yaman çelişki!

 

Önceki gün bir basın toplantısı düzenleyen Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, birbiriyle çelişen açıklamalar yaptı. Hem daha önceki, hem de o günkü açıklamalarında sokağa çöp atanları neredeyse vatan haini ilan eden Bektaş, Kilimli sahiline, en kirli yatırımlardan biri olan gemi söküm tesisi yapılmasını olumlu bulan ifadeler kullandı. Daha önceleri de Eren Enerji’nin Çatalağzı’ndaki kül barajını, kent dışından getireceği endüstriyel atıklar için büyütmesine göz yuman Bektaş, bir yandan “En çevreci Vali” görünümü sergilerken, diğer yandan da Zonguldak’ta çok daha büyük kirliliklere yol açacak yatırımlara yeşil ışık yaktı.

 

KAÇ YÜZYIL DAHA BEKLEYECEĞİZ

Basın toplantısında sıra dışı açıklamalar yapan Bektaş, devlette devamlılık ilkesini de unuttu. Önceki Vali Ahmet Çınar’ın milyonlarca lira harcayarak hazırlattığı projeleri eleştiren Bektaş bunların rafa kaldırıldığı yönünde mesajlar verdi. İki valinin üslup farkı yüzünden ortaya çıkan milyonlarca liralık kamu zararının kim tarafından karşılanacağı hakkında tek kelime etmeyen Bektaş, yeni projeler konusunda, “Acele etmeyelim, yüz yıl bekledik, biraz daha bekleriz” diyerek hepten kafaları karıştırdı. Bu durum kamuoyunda, “Sayın Vali ekonomik kriz nedeniyle projelerin yapılamayacağını biliyor. Eski dönemi suçlayarak hükümete zaman kazandırmaya çalışıyor. Ama Zonguldak’ın bir gün bile beklemeye tahammülü yok” şeklinde yorumlandı.

 

ALLAH YÜZÜMÜZE BAKMIŞ!

Vali Bektaş’ın seçimlerin üzerinden üç aya yakın bir zaman geçmesine karşın Zonguldak’a henüz bir çivi bile çakmadığı gibi belediyedeki kara balta düzenin sürmesine de göz yuman Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’dan “Allah yüzümüze baktı, en çalışkan arkadaşımız belediye başkanı seçildi” şeklinde söz etmesi şaşkınlık yarattı. Bektaş’ın bu sözleri, AKP’ye olan derin bağlılığının bir göstergesi olarak yorumlanırken devlet adamı ciddiyetinden de uzak bulundu. Vali Bektaş, daha önce de, İş-Kur aracılığıyla, Toplum Yararına Proje kapsamında AKP’li belediyelere yüzlerce personel tahsis ederken, CHP’li belediyelere bir kontenjan bile ayırmamış, bu tavrıyla ulusal basına da konu olmuştu.