BU SESE KULAK VER ÇAYCUMA 
Çaycumaspor Futbol Akademisi Kurucularından ve Zonguldak Kömürspor eski kaptanlarından Suat Kerçin, Çaycumaspor'un geleceğini kurtarmak için Çaycumaspor’a ait tesisi yeniden hayata geçirebilmek için sporseverlerden destek istedi. 
************
TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor'da şampiyonluklar yaşayan ve futbolu bıraktan sonra Çaycumaspor Futbol Akademisini Kuran Suat Kerçin, Türk futboluna yeni yıldızlar kazandırmak için kollarını sıvadı. Altyapıda kısa zaman içerisinde bir çok iş başaran Kerçin, yeni bir projeyle altyapıyı sağlamlaştırmayı hedefliyor. Zonguldak Kömürspor eski kaptanlarından Suat Kerçin, Çaycumaspor’a ait tesisi yeniden hayata geçirebilmek için sporseverlerden destek istedi. 
İşte Kaptan Suat’ın hayırseverlere mesajı şöyle: “Bir futbol kulübünün en büyük ihtiyacı tesisleşme. Mevcut şartlar ne ise o şekilde kullanılmış. Çaycumaspor’un altyapısını oluşturan Çaycumaspor Futbol Akademisi’ndeki 6-17 yaş çocuklarımızın da kullanabileceği, toplanma alanı, çeşitli organizasyonlar, kültürel etkinlikler ve futbolcu yuvası olarak kullanılabilecek bir tesis olması yönünde çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Bu mutlak bir gereksinimdir.Mevcut gelişmeler ve değişimler sırasıyla an ve an paylaşılacaktır. Elimizi taşın altına koyduk ve her türlü yardıma açığız. Bizim çocuklarımız için, onların geleceği için.Ben ve hoca arkadaşlarım yapabildiğimiz kadarıyla, kendi becerilerimizle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.Kullanılmayan çamaşır ve bulaşık makinasından tutunda boyasından, mobilyasına en küçük hırdavat malzemeye kadar desteğe açığız.Her şey şeffaf, herkesin görebileceği bir şekilde hazır hale gelecektir.Tesisleri olmayan her kulüp , çok büyük zorluklar çekmeye mahkumdur. Elimizde böyle güzel bir tesis varken kullanmamak ayıp olur.Öncelikle bizlere en büyük desteği veren Çaycuma Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı’ya teşekkür ederiz. Çocuklarımızla burada toplanıp, bir şeyler atıştırıp, kitaplar okuyarak, sosyalleşerek, elele antrenman yapmaya gitmesi kadar bizlere mutluluk verici bir şey olamaz”
Emre Can Bayram