ADD Şube Başkanı Coşkun, CHP İl Başkanı Altun’u ziyaret etti.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi, CHP İl Başkanlığına gelerek Ahmet Altun’u makamında ziyaret ederek doğum gününü kutladılar. Altun’a hediyesini veren ADD Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Coşkun, ziyarette yaptığı konuşmada anayasa tartışmalarının Türk Milleti üzerine kurulmuş bir emperyalist tuzak olduğunu söyledi.

Konuşmasında iktidarı hedef alan Coşkun, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kritik günlerini yaşamaktadır. Halkımızın gündeminde olmadığı halde mevcut iktidar; bölünme ortaçağ diktatörlüğü ile sonuçlanarak anayasa tartışmalarını dayatmaktadır. İçinde bulunduğumuz kaos ortamının tek sorumlusu 13 yılı aşkın süredir işbaşında olan ve bu kaos ortamını yaratan mevcut iktidardır. Her gün yurdun değişik yerlerinden kalkan şehit cenazelerinde yer alan iktidar sözcüleri ülkeyi bu duruma getirenin kendileri olduğunu gizleyip Habur, Oslo, İmralı tutanaklarını unutturmaya çalışmaktadırlar. Bütün bu karanlık tablonun son sahnesi ise ‘yeni anayasa’ adı altında bir başkanlık sistemi ve bölünmüş bir Türkiye tablosudur. Başkanlık rejimi adı altında bu maceracı gidişin gerekçeleri bizzat AKP yöneticileri tarafından hazırlandığı da bilinmektedir. Diğer taraftan bu sinsi plan emperyalizmin yüzyıllık rüyasıdır.” dedi.

Coşkun’un konuşmasının ardından demeç veren Altun, ADD’nin kendilerini ziyaretinden memnun kaldığını, başkanlık sistemine karşı olduğunu belirterek Coşkun’un sözlerine destek verdiğini ifade etti. (Aykut KARA)