Çiloğlu, 1 Mayıs Emekçi Bayramını kutladı:

"BUGÜNLERE KOLAY GELİNMEDİ!"

Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Zonguldaklı madencilerin bugünkü hak ve kazanımlarına, dayanışma sayesinde kavuştuğunu söyledi.  

TTK'da işe başladığı 1984 yılından beri maden işçisinin nasıl hak kazanılacağını çok iyi gösterdiğini belirten Çiloğlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 "1984 yılında TTK Merkez Atölyesine 17 yaşında işçi olarak başladım. O yıllarda 1980 darbesi etkisiyle 1 Mayıs Emekçi Bayramını kutlamak ya da katılmak kolay değil. Ama madenci yine hakkını arıyor, yine meydanlarda. Madenci maaşları bu dönemde asgari ücretin altında kaldığı için toplu sözleşmenin dışında ilave ücret dahi almıştı. Zor şartlarda çok düşük ücretle çalışan madenci GMİS önderliğinde 1990 yılında grev kararı aldı ve madenlerde üretim durdu.

GMİS Genel Başkanı Merhum Şemsi DENİZER'in önderliğinde her gün Zonguldak'ta yürüyüş yapan madenciler, 4 ocak 1991'de Ankara'ya yürüyerek yola çıktı. Amaç madencinin sesini Ankara'ya duyurmak, hak ettiği insanca yaşayacağı ücreti almaktı. Büyük bir disiplinle hareket eden madenci genelde provokasyonlara da geçit vermedi. Yeniçağ'da güvenlik güçlerinin daha fazla ilerlemesine izin vermediği madenci, yine büyük bir sükunetle geri dönerek tek derdinin iş aş olduğunu, vatanını ve milletini de ne kadar çok sevdiğini göstermiştir. O gün dahi tasvip etmediğim bazı olumsuz sloganlar dışında hiç bir sıkıntı yaşatmayan o dönemin madencilerini saygı ile selamlıyorum. Bu vesile ile Genel Başkan Şemsi DENİZER'i yad ediyor. Tüm emekçilerin 1 Mayıs Emekçi Bayramı kutluyorum." (Haber Merkezi)