Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Sağlık Yüksekokulu, Zonguldak ilinde alternatif turizmin geliştirilmesine yönelik farkındalık oluşturulması ve hizmet sunanların eğitimi projesi kapsamında bir panel düzenlendi.

BEÜ Arif Amirov Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen tören Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr. Haluk Güven ve çok sayıda akademisyenin katılımıyla gerçekleşti.

Törenin açılış konuşmasını yapan BEÜ Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Doç.Dr. Zuhal Kunduracılar, “Bu program layıkıyla oturduğunda Zonguldak için hatta Türkiye için bir başlangıç olacak. Bunu dalga dalga diğer illere ve yurt dışına da yayılması en büyük hedeflerimizden” dedi.

Doç.Dr. Zuhal Kunduracılar’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi de, “Sağlık bakanlığımızın açıklamalarında şunu görüyoruz. Medikal turizmde tercih edilen hastaneler kalite belgelerini almış yerler olup yani uluslararası kalite standartlarını yakalamış yerler olmuş. Biz de kendi standartlarımızı yakalayabiliriz. İşte bu standartları yakalamak çok önemli” dedi.

“Zonguldak bir maden kenti olarak ve muhteşem doğasıyla turizm sektöründen hak ettiği payı almamaktadır” diyen BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Güven, konuşmasına şöyle devam etti: “Zonguldak’ın bir diğer özelliği de yurt dışında yaşayan çok sayıda hemşehrimizin varlığıdır. Yaklaşık 200 bin hemşehrimiz Zonguldak’la bağlantılarını koparmamıştır. Bu çalıştay da üzerinde durulacak çok önemli konulardan biri sağlık turizmidir. Üniversitemiz özelleşmek istiyor bu Türkiye’nin de çok büyük sorunu dünyanın da çok büyük sorunudur. Zonguldak’ta turizme yapılan yatırımlar istihdamı artıracaktır ve buna bağlı olarak ilimize canlılık kazandıracaktır.”

Açılış konuşmaları kapsamında konuşan Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç da şunları söyledi: “Üniversitemizde yüksek lisans çalışmalarında markalaşma yönünde çalışmalar var özellikle personelimiz markalaşma üzerinde tez hazırlıyor biz de onlara yakından destek vermeye çalışıyoruz. Manisa’nın markalaşma ile ilgili yaşamış olduğu tecrübeyi ben de Manisa’dan buraya gelmiş bir görevli olarak ben de yaşadığım için Manisa’nın donelerini Zonguldak’a getirdim ve gördüm ki Manisa’nın markalaşmasındaki başarıyı Zonguldak’ın yakalayabilmesi biraz da Zonguldak’ın ürünlerini pazarlamasına bağlı”

Panel, "Türkiye’de İleri Yaş ve Alternatif Turizm" ve "Zonguldak Özelinde Alternatif Turizmin Geliştirilmesi” konuları altında iki oturum şeklinde düzenlendi.