Tepebaşı’nda bulunan eski Jandarma Karakolu Arazisine de Kuran Kursu Yapılıyor…

Uzun yıllar jandarma karakolu olarak hizmet verdikten sonra kaderine terk edilen Tepebaşı’ndaki atıl arazi Kuran Kursu oluyor.

Kamuya ait birçok hizmet binası son derece kötü koşullarda hizmet verirken, hala İmam-hatip lisesi ve Kuran Kursu binası yapmakta ısrar eden iktidar partisi, talep ve ihtiyaç olmayışına rağmen bu kararında ısrar ediyor.

Halkın Sesi’nin konuyla ilgi sorularını yanıtlayan Eğitim Sen Başkanı Orhan Yılmaz, “Milli Eğitim’de bunca okul kötü koşullarda hizmet verirken Zonguldak’ın en iddialı okul binasını FETÖ’den alarak imam Hatip Lisesi yapan zihniyet kapasitenin çok altında öğrenci sayısıyla eğitim veriyor. Bu da yetmezmiş gibi kentin en güzel yerlerine cami, imam hatip ve Kuran kursu yapanlardan gün gelecek hesabını soracağız” dedi. 

Dün Tepebaşı’ndaki eski Jandarma Karakolunun olduğu arazideki ağaçları kepçeyle söken yüklenici firma, Kuran Kursu inşaatı çalışmalarına hız verdi. FETÖ binalarının kamulaştırılmasına rağmen o binaları kamu yararına kullanmayan AKP iktidarı, birçok okul kötü koşullarda eğitim vermesine rağmen imam hatip ve Kuran Kursu yapmakta diretiyor. Vatandaş, şehrin öncelikli sorunları varken tasarruf tedbirlerini bahane ederek yatırımları durduran hükümetin, imam hatiplere ve Kuran Kurslarına musluğu açmasına tepki gösterirken, “Bunlar toplumu dinden soğutur” dediler.