Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman beraberinde Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ve Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i makamında ziyaret ederek Yalova’da faaliyete geçirmek istedikleri çöpten elektrik üretme konusundaSapça'da yer alan çöp döküm alanında incelemelerde bulunmak istediklerini söyledi.

“DÖNÜŞTE KESİN KARARIMIZI VERECEĞİZ”

Çöpten elektrik üretme konusunda yurt dışında bir çok tesisi gezdiklerini, son kararlarını Sapça’daki çöp döküm tesisini görerek karar vereceklerini belirten Salman, “Katı atığın elektrik enerjisine çevrilmesiyle ilgili Yalova’da uzun zaman yürüttüğümüz çalışmanın buradaki somut şeklini görmek istedik. Başkanımızdanda  bu konuyla ilgili bilgi almak istedik. Üç ilçe belediye başkanlarımızla geldik. Kısmetse hem tesisi göreceğiz. Hemde başkanımızdan bilgi alacağız. En kısa zamanda benzer uygulamaya geçmek istiyoruz. Hatta şunu söyleyebilirim ki geç bile kaldık. Buradan dönüşte kesin kararı verip bizde bu konuda düğmeye basacağız. Çünkü buranın iyi bir örnek olduğunu doğru bir örnek olduğunu biliyorum. Başkanımızda bana anlatmıştı. Bende Yalova’daki belediye başkanı arkadaşlarımıza bunlardan bahsettim. Yurt dışında da bu konuda temasımız oldu. Almanya’da, Hollanda’da, Ukrayna’da var olan tesisleri gördük. Artık burası son karar vereceğimiz yer.” ifadelerini kullandı.

Akdemir, kendisini ziyarette bulunan belediye başkanlarının hediyelerini kabul ederken kendisi de madenci heykeli ve Devrek Bastonu hediye etti. Ziyaretin ardından Akdemir ve belediye başkanları Sapça’daki çöp dökme tesisinde ziyarette bulundular. (Aykut KARA)