Yeşil Sol Parti Zonguldak Başkanı Ali Topaloğlu, havaalanıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Zonguldak İli Ülke ekonomisine en çok katkı sunan illerin başında gelmesine rağmen, Hatta canları pahasına üretim yapmalarına rağmen, Merkezi hükümetten gerekli hizmeti alamamıştır. Bunun en somut örneği ÇAYCUMA HAVA ALANIDIR Yıllardır her seçim döneminde açılacağı söylenen ve seçimlerden sonra unutulan bir hava alanı” dedi.

ÇAĞDAŞ ULAŞIM HAKTIR

Topaloğlu, açıklamasında şunları söyledi:

“Zonguldak bu konuda sürekli oyalanmakta anlaşılan kentimiz siyasetçilerinin sözleri de artık merkezi idarece dikkate alınmamaktadır. İktidar milletvekillerinin yerel yöneticilerinin hükümet üzerinde bir etkilerinin olmadığı anlaşılmıştır.

Aynı şekilde Zonguldak'ta bulunan derneklerde bu konuda iktidarla birlikte açıklamalar yapmış. Onlarda iktidar partisine şirin gözükmek adına sesleri çıkmaz olmuştur.

Şimdi yine bir seçim dönemi neredeyse tamamen kapanan hava alanı için girişimlerin olduğu kamuoyunda belirtilmektedir.

Zonguldak halkı oyalanırken acaba kaç ilde ilçede yeni Hava alanları yapılmıştır. Hizmete girmiştir.

Birçok alanda olduğu gibi bu basit çözülebilecek sorun bile çözülmemiş Zonguldak yine ikici plana itilmiştir.

İktidar partisi AKP MHP yetkilileri ve Milletvekillerine soruyoruz. Bu Hava alanı ne zaman açılacak, Açılmayacaksa bari orayı tarımsal alanda değerlendirin. Hiç olmazsa insanlar ucuz sebzeye ulaşsınlar.

Biz Yeşil Sol Parti Olarak bu konuyu takip ediyor. İktidar temsilcilerinden açıklama bekliyoruz”