Zonguldak’ta manda yoğurdunun tanıtımı ve kurumsal işletmeciliğinin sağlanmasında emeği geçen Zonguldak Manda Birliği Kurucu Başkanı Şenol Çakar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştü.

Mandacılık ve Çaycuma Manda Yoğurdu ile ilgili Aynur Ablayla beraber büyük çalışmalara ve yoğurdun yeniden dolaşıma girip ön plana çıkmasını sağlayan Zonguldak Manda Birliği Kurucu Başkanı Şenol Çakar, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin daveti üzerine İstanbul Silivri’de Tarım ve Hayvancılık üzerine yapılan Birlikler toplantısına katıldı.

Yapılan toplantıda Tarım ve hayvancılık üzerine görüşmeler yapıldı. Türkiye Sığır, Manda. Keçi, Koyun  Merkez birlik başkanları toplantıda kendi sektörleriyle ilgili görüşlerini paylaştı. Zonguldak’ı temsilen toplantıya katılan Şenol Çakar, Bakan Bekir Pakdemirli ile görüşüp Zonguldak’ta mandacılığa ilişkin bilgi verdi. Bakan Pakdemirli, Türkiye’deki Manda Yetiştiricilerine bir ve iki yaşındaki malaklara yeni destek verileceği müjdesini paylaştı.

Çakar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın bakanımıza teşekkür ediyoruz. Silivri’de kendisiyle görüşme imkânımız oldu. Sonuçları inşallah hayırlı olur. Son dönemlerde yoğurdumuz üzerinde bazı olumsuz imajlar oluşmaktadır. Bizim Çaycumalı üreticilerimiz düzgündür, ahlaklıdır ve düzgün iş yaparlar. Birlik olarak bu üretimin oluşması için çok emekler verdik. Bunun bozulmasına asla müsaade edemeyiz. Biz de bu sahtekârlar hakkında bir takım yaptırımlar uygulaması için çalışmalar yapacağız. Düzgün iş yapanlara da teşekkür ediyoruz. Yeni çalışmalar hazırlıyoruz. Çaycuma Manda Yoğurdumuz bir dünya markasıdır üzerine toz kondurmayız.” ifadelerine yer verdi.

Çakar, ayrıca toplantıda Türkiye’deki diğer İl Birlik temsilcileriyle birlikte manda yoğurdunun Bakan Pakdemirli’nin talimatı ile genel bir tanıtım yapılmasının kararlaştırıldığını kaydetti.