Zonguldak’ın Ereğli ilçesi AK Parti Teşkilatı Başkanı Fatih Çakır, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol’un MHP’den istifa edip partilerine geçeceği yönünde çıkan haberler üzerine parti mensuplarına yönelik sert ifadeler kullanan MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan’a cevap verdi verdi.
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimleri ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Partilerine adaylık başvurularının 3 Eylül 2015 Perşembe günü mesai saati bitiminde sona ereceğini, memurlar içinde istifa süresinin bu akşam itibari ile neticeleneceğini söyleyen Çakır, Türkiye’nin istikrarının son yaşananlar sonucu bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Çakır, AK Parti Kdz. Ereğli ilçe teşkilatı olarak genel seçimlere hazır olduklarını ve çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.
MHP İL BAŞKANINA YANIT
MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan’ın Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol’un partisinden istifa edip AK Parti’ye geçeceği yönünde çıkan haberler üzerine AK Parti mensuplarına yönelik kullandığı sert sözleri değerlendiren Çakır, kendisini kınadığını söyledi. Bayram Başol’un 2009 yılında partilerinin Ormanlı belediye başkanı adayı olduğunu, 2014 yılında da yine partilerinin Ormanlı Belediye Başkan aday adayı olduğunu anlatan Çakır, MHP İl Başkanının 1 Kasım’daki seçimlerde Zonguldak’tan milletvekili çıkaramayacak olmanın psikolojisi ile böyle bir açıklamada bulunduğunu ileri sürdü. Çakır konuşmasında şunları söyledi; “Öncelikle MHP İl Başkanının yaptığı açıklamayı kınıyorum. Bir il başkanına yakışmayacak, sokak ağzıyla yapılmış bir açıklama. Genel merkezlerinin koalisyon sürecinde izlediği yolu millete anlatamayacağının baskısı altında agresif ve yaklaşan seçimlerdeki geriye düşüş ihtimalinin bir panik açıklamasıdır bu. Bir il başkanının bir belde belediye başkanının bir partiye geçmesiyle alakalı bu sokak ağzı üslubuyla olmaması gerekirdi. Yaptığı açıklamaya baktığımız zaman; biliyorsunuz Bayram Başol 2009 yılında AK Parti’nin belediye başkan adayı olmuş, 2014 yılında bizim aday adayımız olmuş, anketimize, temayülümüze girmiş bir adaya teklif yapıp MHP’den aday yapmayı etik buluyorlar, ama bu şahsın kendisi ile düşüncelerini paylaşmadığı ve yollarını ayırma kararı aldığı zaman böyle bir açıklamada bulunuyorlar. Baktığımız zaman MHP’nin Zonguldak’ta iki tane belediye başkanı var. Biri, Karaman’da bizim belediye başkanımızdı, biride Sayın Bayram Başol. Bu açıklamayı seçimde geriye düşmenin paniği olarak görüyorum. Üslubunu da hoş bulmuyorum. Bayram Başol bizim eskiden beri partimizde görmek isteyeceğimiz bir isim. Ama bizim gidip te adaylık teklifinde bulunmamız, böyle bir görüşmemiz yok. Önce kendi parti iç meselelerini içeride görüşmeleri lazım. Kendi iç görüşmeleri bittikten sonra bizler teşkilatlarımız aracılığı ile veya belediye başkanı aracılığı ile bir görüşme olduğu zaman biz bunu oturur yetkili organlarımızla değerlendiririz. Ona göre bir karar açıklarız. Bir bayramlaşmada hem il başkanımıza karşı yaptığı tavır, hem de bir il başkanına yakışmayacak açıklamalar. Kendisini hakikaten şiddetle kınıyorum. Hem birlik, beraberlik ve kardeşlikten bahsedeceksiniz, hem de mafya jargonlu kelimelerle açıklamalarda bulunacaksınız. Bu siyasetin kendisine ve etiğine yakışmayan davranışlardır. Kamuoyuda bunu değerlendirecektir diye düşünüyorum” dedi.
Çakır, Bayram Başol’un AK Parti’ye geçip geçmeyeceğine yönelik soruyu ise öncelikle kendisinin parti iç meselesini halletmesi gerektiğini söyleyerek yanıt verdi.
Çakır ayrıca bir yerel gazetede parti teşkilatında kaçak elektrik kullanıldığı yönünde çıkan haberlerin asılsız olduğunu, haberle ilgili özür beyan edilmediği takdirde gerekli yasal yollara başvuracaklarını söyledi.