Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinde yapımı devam eden Perşembe Merkez Camii için “Senin de Bir Seccaden Olsun” sloganıyla halı kampanyası başlatıldı.

Çaycuma ilçesinin Perşembe beldesinde Trabzonlu mimar Ali Bahat tarafından çizilen ve 2009 yılında dönemin Belediye Başkanı olan ve kaza sonrası beyin felci geçirip hayatını kaybeden Burhan Alibabaoğlu ve yine o yıllarda Çaycuma ilçesinde görev yapıp ilçeden ayrılan Müftü Hüseyin Demirtaş zamanında temeli atılan Perşembe Merkez Camii için “Senin de Bir Seccaden Olsun” kampanyası başlatıldı. Hayırseverlerin desteğiyle 2009 yılından bu yana inşaatı devam eden camide 2 minare ve dev kubbeler bulunuyor. Caminin henüz ibadet yapılacak olan yerin inşaat halinde olmasına rağmen caminin alt kısmında da geçici olarak vatandaşlar ibadetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Perşembe Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Merkez Camii din görevlisi imam hatip Mehmet Kaya, başlatılan kampanya çerçevesinde İHA’ya açıklamalarda bulundu. Kaya, “Ben buraya 1973 yılının Nisan ayında geldim. O seneden bu yana burada görev yapıyorum. Camimiz eskiydi. 2009 yılında rahmetli eski Belediye Başkanı Burhan Alibabaoğlu döneminde temelini attık. Yine o senede Çaycuma eski müftümüz Hüseyin Demirtaş ile eski camimizi söktük. Bu caminin projesi Trabzon’da Ali Bahat isminde kendisini dahi göremediğimiz bir mimar çizdi. Geldiler, burayı incelediler. Yapılmaz denildiği halde Allah yardım etti. 2009 yılından bu yana da çalışmalarımız devam ediyor. Camimizin avlusuyla ve içiyle toplam 2 bin kişi kapasitelidir. İçerisinin bin 600 ve bin 700 olmakla beraber camimizin alanı bin metrekareyi aşmaktadır. Camimizde şadırvan, gasilhane, morg, kur’an kursu odası, tuvaletler bulunmaktadır. Şuanda camimizin alt katında namaz kılıyoruz. Camimizi 2015 yılında açmayı düşünüyoruz. Bölgemizin ve Perşembe civarlarımızın duyarlı Müslümanların ve inançlı insanların yardımını gördükçe bizde mutlu ve sevinçli oluyoruz. Bu eser tabi ki 10-20 senelik eser değil, 50 ve 100 seneler gidecek bir eser içeriyor” dedi.

“HAYIRSEVERLERDEN ALLAH RAZI OLSUN”

Dernek Başkanı ve Perşembe Merkez Camii Din görevlisi Mehmet Kaya, kampanyanın 65 TL gibi rakam olduğunu ifade ederek hayırseverlere teşekkür ederek şöyle devam etti: “Bu zamana kadar camimize yardım ve bağış bulunanlar kabirlerinde yatıyorlar. Onlarında ruhları şad olsun. Ayrıca dernek olarak da arkadaşlarımız uyum içerisinde çalışıyorlar. Hayırseverler içinde halı kampanyası açtık. Bu halı kampanyasında “Bir halım ve seccadem de benim bulunsun” isminde yapacağımız kampanyada 65 TL tek rakam olarak bir bağış öngördük. Alanlar fazla alsa bile bunun böyle devam edeceğini umuyoruz. Cenabı hak camimizin bitimini nasip eylesin. Hayırsever vatandaşlarımızın bu camiye yaptıkları yardım neticesinde bize ve kendilerine bu cami de namaz kılmayı da naip etsin.”