Kerim Yılmaz’ın kardeşi Selim Yılmaz’ın yaptığı inşaat yüzünden evi çatladı... Hakkını aradığı kapılar yüzüne kapandı...

Kozlu ilçesi Güney mahallesinde ikamet eden Adnan Mercimek, inşaat çalışması yüzünden evinde oluşan çatlaklar nedeniyle can ve mal güvenliğinin bulunmadığını belirterek suç duyurusunda bulundu. Korku dolu günler geçirdiklerini ve 85 yaşındaki annesinin memleketine göndermek zorunda kaldığını anlatan mahalle sakini Mercimek, tedbir için başvurduğu kurumların 'biz bakamıyoruz, fiili suç yok' gerekçesiyle soruna kayıtsız kaldığını savundu.  

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’ın kardeşi Selim Yılmaz’ın yaptığı inşaatta kullanılan yan ankraj kazıklarının evinin altına kadar girdiğini ifade eden Adnan Mercimek, “Korku dolu günler yaşıyoruz. İlgili firma hakkında suç duyurusunda bulundum.

Konuyu polise taşıdım yetkimiz yok dedi. Savcılık fiziki bir yıkım olmadıkça bir şey yapamayacaklarını söyledi. Belediye sürekli bahane uydurup işlem yapmadı. Müteahhit Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’ın kardeşi Selim Yılmaz olduğu için yasalar çiğneniyor.” dedi.

Yasaların son derece açık olduğuna dikkat çeken Mercimek, “Kanun maddesinde, “Taşınmaz mala sahip olan, o malın altına da üstüne de sahiptir” hükmü var. Bu kadar açık hükme rağmen nasıl bu haksızlığa göz yumuyorlar anlamakta güçlük çekiyorum” ifadesini kullandı.  

İddiaya göre olay şöyle gelişti: Güney Mahallesinde Müteahhit Selim Yılmaz’a ait inşaat çalışması sırasında Adnan Mercimek isimli vatandaşın evinin duvarlarında ve çevresinde derin çatlaklar oluştu. Büyük korku yaşayan Mercimek, polis merkezi, savcılık ve belediyeye başvurarak can ve mal güvenliğinin olmadığını bildirdi. Ancak bir sonuç alamadı. Yetkili kurumların ilgisizliğine tepki gösteren Mercimek, can korkusu nedeniyle 85 yaşındaki annesini memleketi Kastamonu’ya göndermek zorunda kaldığını belirtti.

Konuyla ilgili Halkın Sesi’ne açıklamada bulunan Mercimek, “Kozlu Güney Mahallesi Hürriyet Caddesi No 50/1’de oturuyorum. İnşaat firmasının temel atma sırasında evimin duvarlarında ve zemininde çatlamalar oldu. Ankraj kazıkları evimin altına doğru atılıyor. Can güvenliğimiz kalmadı. 85 yaşındaki annemi memlekete göndermek zorunda kaldım. Polislere gittim ‘biz bakamıyoruz” dediler. Adliyeye başvurdum, Savcılık tarafından ‘fiili bir suç olmadığı’ yönünde cevap geldi. Belediyeye defalarca dilekçe verdim, herhangi bir sonuç alamadım. Halbuki Taşınmaz Mallarla ilgili 3091 Sayılı Yasada, ‘Taşınmaz mala sahip olan, o malın altına da üstüne de sahiptir’ diyor. Hukuk’un çalışmasını istiyorum. Yetkilileri göreve çağırıyorum”