Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıl dönümü anma törenleri kapsamında Zonguldak Belediyesi tarafından Vefa Yürüyüşü gerçekleştirildi. Madenci Anıtı önünde başlayan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in katıldığı Valilik Binası önündeki Şehitler anıtında son bulan yürüyüşte katılımcılar ‘Çanakkale geçilmez. Vatan bölünmez’ diye sloganlar atıldı.. Burada durulan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Şehitler Anıtı’na katılımcılar tarafından karanfil bırakıldı.

Anıtına karanfil bıraktıktan sonra bir konuşma yapan Akdemir,  “Halkımız şunu bilsin ki birbirimize kenetlendiğimiz sürece bu ülke üç beş kendini bilmeze bırakılmayacaktır. Bu zor süreç içerisinde bizlerin sevgiye, dostluğu barışa ihtiyacımız var. El ele verdiğimiz sürece dünya görüşü ne olursa olsun birbirimize kenetlenmek zorundayız. Birbirimize birlik beraberlik içerisinde kenetlendiğimizde gerisi teferruat olur . Diliyorum ki Atatürk’ün şu çok sevdiğim sözü ‘Yurtta sulh, cihanda sulh.” dünyadaki tüm liderlere mesaj olsun.” dedi.  

Yürüyüşe Belediye Başkanı Akdemir’in yanı sıra CHP İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Türkiye Gençlik Birliği Zonguldak üyeleri, vatandaşlar ve üniversite öğrencileri katıldı. (Aykut KARA)