Özel Sporcular liginde şampiyonluk düğümü çözüldü. Final niteliği taşıyan karşılaşmada temsilcimiz Zonguldak Özel Sporcular, Kocaeli Yenidoğan Özel Sporculara 3-2 mağlup olarak şampiyonluğu kaçırdı.

Oysa maça iyi başlayan temsilcimiz ilk yarıyı kalecinin de yardımıyla 1-0 galip tamamladı. İkinci yarıda yediği 3 golle engel olamayan Zonguldak’a Fatih’in golü de yeterli olmadı. Şampiyonluğu rakibine kaptıran temsilcimizde maç sonu büyük üzüntü vardı

 

 

************

 

Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez organize edilen ‘Özel Sporcular Futbol Ligi’nde şampiyon Kocaeli Yenidoğan Özel Sporcular oldu.

14 takımın mücadele ettiği ve yıl boyunca büyük heyecana sahne olan ligde düğüm son hafta çözüldü.  Ligde 36 puanla lider Kocaeli Yenidoğan Özel Sporcular ile 34 puanla en yakın takipçisi Zonguldak Özel Sporcular dün şampiyonluk maçında karşı karşıya geldi. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanan karşılaşmada temsilcimiz mücadeleden 3-2 yenik ayrılarak şampiyonluğu kaçırdı.

SOYUNMA ODASINA MUTLU GİRDİK

Maça istekli başlayan Zonguldak, aradığı golü Tarık’ın kullandığı korner atışından buldu. Dakikalar 9’u gösterdiğinde köşe vuruşunda rakip kaleci Muhammet ters bir vuruşla topu kendi ağlara gönderdi: (1-0) İlk yarıda başka gol olmayınca temsilcimiz soyunma odasına 1-0 önde girdi.

SONUNU GETİREMEDİK

İkinci yarıda rüzgar tersten esti.  İlk yarıda ki görüntüsünden eser kalmayan temsilcimiz golü kalesinde gördü. Özgür’ün kullandığı kale vuruşunda top direk filelerle buluştu: (1-1) Kocaeli takımı ataklarını sıkılaştırdığı dakikada Özgür’le bir gol daha buldu. Zonguldak ceza sahasında oluşan karambolda orta hakem Hakan Tuna temsilcimiz lehine çift vuruş kararı verdi. Topun başına geçen Özgür, skoru 2-1’e getiren golü attı. Bu kez sahneye çıkan Yusuf konuk takımı 3-1 öne geçirdi. Maçın 40’ncı dakikasında temsilcimizde Fatih’in golü yeterli olmadı. Maçı 3-2 kaybeden temsilcimiz şampiyonluğu da kaybetti.

 

 

Protokol ilgi gösterdi

 

Şampiyonun belirleneceği çok özel maça protokol kayıtsız kalmadı. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun organizasyonuyla zihinsel engelliler için bu yıl ilki gerçekleştirilen futbol liginde oynanan şampiyonluk maçını Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Başkanvekili Sadettin Akçi, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Kozlu Belediyespor Kulüp Başkanı Ali Bektaş, AKP İl Başkanı Hamdi Uçar protokol tribününden takip etti.

 

‘Özgür’lük savaşçısı

 

Kocaeli Yenidoğan Özel Sporcular’da Özgür, attığı 2 golle takımına şampiyonluğa getiren isim oldu. İkinci yarıda ki oyunuyla şampiyonluğun başmimarı olan Özgür, attığı gol sonrası sevincini antrenörüyle paylaştı.

Yıkıldılar

Maçın son düdüğüyle birlikte Zonguldaklı özel sporcularda üzüntü hakimdi. Şampiyonluğu son maçta kaçıran sporcular teselliyi antrenörleri ve Zonguldak Kulüp Başkanı Süleyman Caner verdi.

Kupalar sahiplerini buldu

Maç sonu düzenlenen törenle her iki takımda kupa ve madalyalarını aldı.  Şampiyona ve ikinci Zonguldak Özel Sporculara kupasını Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir verdi.

 

STAT: Kemal Köksal

HAKEMLER: Hakan Tuna **, Burak Eserli **, Yücel Gökmen **

ZONGULDAK: Ekrem **(Dk.38 Yalçın Çiçek), Kenan **(Dk.21 Eşref **), Fatih **, Uğur **, Rıdvan **(Dk.37 Muhammet), Ahmet **, Burak **, Yalçın **, Tarık **

KOCAELİ: Muhammet **, Özgür ***, Harun **, Yusuf ***, Serdar **, Adem **, Serhat **, Hamza **(Dk.21 Lütfü **), Orhan **

GOLLER: Dk.9 Muhammet (Kendi kalesine), Dk.40 Fatif (Zonguldak), Dk.23-26 Özgür, Dk.31 Yusuf (Kocaeli)