Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki belediye plajında görev yapan cankurtaran timi, bu sezon boğulma tehlikesi geçiren 60 kişiyi denizden çıkartarak hayatlarını kurtardı.
Kdz. Ereğli ilçesi belediye plajında görev yapan cankurtaran timi, son iki ay içerisinde boğulma tehlikesi geçiren 60 kişiye müdahalede bulundu. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki plajda 1’i kadın 6 cankurtaran görev yapıyor. 2 sağlıkçının sürekli görev yaptığı plajda üç ayrı kuleden vatandaşların yüzdüğü alanlar cankurtaran görevlileri tarafından dürbünlerle sürekli kontrol ediliyor. Plajda ayrıca sık sık anons yapılarak, ailelerin çocuklarını yanlarından ayırmamaları ve şamandıranın ilerisine geçmemeleri konusunda uyarılıyor. Bölgenin en güvenli plajlarından olan Kdz. Ereğli Belediyesi plajında cankurtaran timinin sorumlusu Yıldıray Ağar, özellikle Ramazan Bayramı’nın ardından hem gurbetçilerin hem de şehir dışından gelenlerle plajın çok kalabalıklaştığını söyledi.
Plaj sezonunun açılmasının ardından boğulma tehlikesi geçiren 60 kişiyi kurtardıklarını ifade eden Ağar, "Sezon Haziran ayının on üçünde açıldı. Boğulma vakaları oldu. Ciddi boğulma vakaları oldu. Ancak ölümlü olmadı. Ramazan bayramının ardından çok fazla bir yoğunluk var. Boğulma vakalarını tuttuğumuz faaliyet raporlarına da işliyoruz. Şu ana kadar 60’ a yakın boğulma olayımız var. Bunlara ekip olarak arkadaşlarımızla müdahale ediyoruz. Çok kalabalık olan bir sezon geçiriyoruz. Çok kalabalık olmasının sebebi bayramın denk gelmesi, Almanya’ da yaşayan gurbetçilerin gelmesi, Bolu Düzce ve dışarıdan insanların gelmesinden kaynaklanıyor. 5-6 tane cankurtaran arkadaşımız var. Bir kulemiz burada bir kulemizde arka tarafta var. Sandalda ki ekibimiz var. Bir tane bayan cankurtaran arkadaşımız var. Kamp bölgesinde çalışıyor. Ailelerin çocuklarını denizde yalnız bırakmamaları yüzme bilmeyenlerin şamandırayı aşmamaları, şamandıralara yaklaşmamaları gerekiyor” şeklinde konuştu.
“KALABALIKTA İĞNE ARAR GİBİ OLUYORUZ”
Plajı sürekli kontrol etmelerine rağmen vatandaşlardan kendilerini boğulma olaylarında yönlendirmesi gerektiğini dile getiren Ağar, en büyük dileklerinin sezonu can kaybı yaşamadan bitirmek olduğunu ifade etti. Ağar, “Bir de halkın bizleri yönlendirmesi de çok önemli. Biz gördüğümüzü kurtarıyoruz. Çok kalabalıkta samanlıkta iğne arıyor gibi oluyoruz. Millet bizi uyardıkça biz de gördüğümüzü kurtarıyoruz. Ama dediğim gibi burada en önemlisi ailelerin çocuklarını denizde yalnız bırakmaması. Çocuk oldukça fazla. Dalgalı havalar da en büyük tehlike. İnşallah en büyük dileğimiz, canın kaybolmamasıdır. Bizler mücadelemize devam edeceğiz. Allah inşallah kazasız belasız bir sezon atlatmayı nasip eder. Bizim de temennimiz o" dedi.
KARADENİZ BÖLGEDE 7 CAN ALDI
Son bir ay içerisinde Kdz. Ereğli Belediyesi plajı dışındaki diğer plajlarda şu ana kadar 100’den fazla vatandaş boğulma tehlikesi geçirerek hastaneye kaldırılırken, 7 kişi de boğularak hayatını kaybetti. Boğulma olaylarının en sık yaşandığı bölgelerde yetkililerin önlem alması isteniyor.