Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gazetecilerle buluştu. Gazipaşa’aa faaliyet gösteren Pera Pastanesi'nde düzenlenen kahvaltıda

Cansuyu Derneği Başkanı Samet Güngör; şunları söyledi: "Amacımız; afet, savaş, terör gibi olağanüstü ve olağan zamanlarda yurt içindeki ve yurt dışındaki gerçek muhtaçlara gıda, giyim, sağlık, eğitim, yakacak, kira, barınma, evlenme, yuva kurma, iş kurma, konut ve sair bütün hususlarda her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmak ve insan hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmesinin önlenmesi ile hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi yönünde çalışmalar yapmaktır.

Neler yapıyoruz:

Yetimlere sahip çıkıyoruz.(13 ülkede)

Gıda bankacılığı yapıyoruz

Adınıza su kuyusu açıyoruz. Vekaleten kurban kesiyoruz Ramazan Faaliyetleri

Okul hastane,camiler inşa ediyoruz.

Zonguldak’ta neler yaptık... Şubat ayında Zonguldak temsilciliğini açtığımız cansuyumuzun  mart-nisan-mayıs-ayları olmak üzere 3ayda;

720 gıda kolisi ve 440 adet alışveriş çeki dağıttık.

Ramazan bayramının hemen öncesinde de monttan, pantolona, ayakkabıdan, çoraba

ev tekstilinden,aksesuara

her türlü erkek,kadın ve çocuk kıyafeti olmak üzere, toplamda 6800 ihtiyaç sahibine,11000 üzerinde kıyafet dağıtımı grçekleştirilmiştir,bunlar yeni kullanılmamış ürünler olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

Üç ay gibi bir sürede, gıda, giysi ve eşya olmak üzere toplamda 8000 yakın insanımıza yardımları ulaştırmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Tabii ki bu yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi için bizlere yardımcı olan sivil oluşumlar ve taraftar guruplarıda olmuştur.her görüşten ve kesimden insanımızın bizlere yardımcı olması bizi ayrıca mutlu etmiştir

KURBAN FAALİYETLERİMİZ

Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda sizlerin desteğiyle 28 ülkedeki 1.415.000 muhtaca, 30 binden fazla kurban hissesi ulaştırdık.

Kurban alımı, kesimi ve dağıtımı sırasında tamamen dini vecibeler yerine gelecek şekilde hareket edilmektedir. Kurbanlık hayvanların alımları, kesim yapılacak olan ülkelerden temin edilmektedir. Kurban niteliğini taşımayan hiçbir hayvan alımı ve kesimi kesinlikle yapılmamaktadır

Türkiye'de ilk defa Kurbanların kesim videosunu göndermeye başlayan Cansuyu Derneği, 2010 yılından bu yana Kurban kesim ve dağıtım videolarını bağışçılarımıza ulaştırmaktadır.

Bayram süresince ekiplerimizin kontrolünde yürütülen kesim  ve dağıtım işlemleri, ekip elemanlarımızdan bir tanesinin vekaletleri kesim yapacak kişiye vermesi ile başlar. Kesim öncesi, kesim anı ve dağıtım anı, kamera ile kayıt altına alınır. Kurban bayramından sonra ki süreçte, ülkelere göndermiş olduğumuz ekipler geri geldikten sonra, kameraya kaydettikleri görüntüler tek tek ve isim isim düzenlenmeye başlanır.” (Haber Merkezi)