Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde bulunan Çatalağzı Termik santralinin taşeron firmasında çalışan 138 işçi maaşlarını düzenli alamadıkları gerekçesiyle eylem başlattı.

Termik santralinin taşeron firmasında çalışan 138 işçi termik santralin girişinde eylem başlattı. Odun yakarak eylemlerine başlayan işçiler 4 aydır, maaşlarını düzenli alamadıklarını belirterek firmanın kadrosuna alınmak istediklerini sözlerine eklediler. İşçilerin büyük bir çoğunluğunun icralık olduğu öğrenilirken bazılarının ise borç nedeniyle hapis cezası ile karşılaştığı belirtildi.

İşçilerden Aytaç Ergün, yıllardır taşeron firmada çalıştıklarını belirterek, “Biz yaklaşık üç ay maaşımızı alamadık. Arkadaşlarımıza parça parça ödenmeye başladı. Üzerinden zaman geçti yine maaş yatmadı. Patronlar gelip konuşacaklarını söylediler. Hiçbirisi gelmedi. 138 arkadaş birlik ve beraberlik içerisinde bu eylemi başlattık. Ya bunlar bizi bünyesine alacak ya alacak ya alacak. Başka şansları yok” dedi.

İşçiler ise akşam saatlerinde başlattıkları eylemlerini soğuk havaya rağmen sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürmeyi hedeflediklerini belirttiler. Barış DOĞAN