Gazetemizdeki köşe yazısında, Çaycuma Belediyesine verdiği bir dilekçeye yanıt verilmediğini, kendisine fazladan Emlak Vergisi tahakkuk ettirildiğini iddia eden Mevlüt Kırnapçı’ya yanıt geldi. Belediye Avukatı Merve Sesli imzasıyla gelen yanıtta, “Yazar, gazetenizin kendisine verdiği hakkı kötüye kullanarak, yazılarında sürekli Belediyemizi karalamakta, şahsi garezi nedeniyle Belediyemizle ilgili asılsız beyanlarda bulunmaktadır" denildi. Belediyeden gelen cevap ve düzeltme metni şöyle:

ÇAYCUMA BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN

Cevap ve Düzeltme Metni

Gazetenizde, 03.03.2021 tarihinde, http://www.halkinsesi.com.tr/parasiz-adam-gereksiz-adam-makale,5934.html adresinde, Mevlüt KIRNAPCI imzası ile bir yazı yayınlanmıştır. Yazar Belediyemize verdiği bir dilekçenin yanıtlanmadığını ve kendisine fazladan Emlak Vergisi tahakkuk ettirildiğini dile getirmiştir. Yazıdaki iddialar gerçek dışıdır. Yazar, gazetenizin kendisine verdiği hakkı kötüye kullanarak, başka başka zamanlarda da sürekli Belediyemizi karalamakta, şahsi garezi nedeniyle Belediyemizle ilgili asılsız beyan ve ithamlarda bulunmaktadır.
Yazarın vekili olduğu Mükellef H** K** ile ilgili olarak verdiği dilekçe, Zonguldak Vergi Mahkemesinde açtığı davada da ilgisiz bir şekilde konu edilmiş, mahkemeye gereken yanıt süresi içinde verilmiştir. Ayrıca Belediyemiz görevlilerince tarafına pek çok kez sözlü açıklama da yapılmıştır.
Sorduğu sorulara karşılık, bahse konunun gelişimi şu şekildedir:
a-) 2019 yılında 8 adet emlak için tahakkuk eden verginin 478,00 TL olduğu kendisinin de kabulüdür.
b-)  16.08.2019’da yapılan incelemede, mükellefe ait beyannamelerde “Pehlivanoğlu Caddesi” olması gereken adresinin “Filyos Caddesi” olarak yazılı olduğu görülmüş, gerekli düzeltme yapılmıştır. Bu değişikliğe bağlı olarak, yasa gereği, 5 yıl geriye doğru ilave borç tahakkuk ettirilmiştir. Yazıda konu ve iddia edilen 1.435,00 TL, 6 Mart 2020 tarihindeki 2020 yılı tahakkuku ile ilave borç tahakkukunun toplamıdır.
Sonuç olarak:
1-) 2019 yılı Mart ayında cari yıla ait Emlak Vergisi borcunun tamamını ödemiş olmasına karşın, iş bu sebeple, 2019 yılı düzeltilmiş beyan tutarı 575,50 TL’dir.
2-) 2020 yılı beyan tutarı ise 642,70 TL’dir. Emlak değerinde gazetenizdeki bahse konu yazıda iddia ve itham edildiği gibi, 2019-2020 yılları için %35 değil, %11,29 oranında yasal artış uygulanmıştır.
3-) Yukarıdaki izahtan da anlaşılacağı gibi emlak değerindeki artış, adres değişikliğinden kaynaklanmaktadır. Her şey keyfilikten uzak ve yasal çerçevede yapılmıştır. Abartılı olan yazarın tutumudur.
4-) Günümüzün Çaycuma Belediyesi, her konuda, hiçbir belediyenin olamayacağı kadar adil ve hiçbir dönemde olmadığı kadar da saydamdır. Saklı, gizli hiçbir şeyi bulunmamaktadır.
5-) Bu cevap ve düzeltme metninde dile getirdiğimiz hususlar, muhataba, ayrıca bir yazı ile gönderilmiştir.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.