(İHA) - Çaycuma Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem Bir-Sen ) arasında denge sözleşmesi imzalandı.
Belediye meclis üyeleri, Belediye çalışanları ve Kent Konseyi Başkanı Neşe Köktürk’ün katıldığı akşam yemeğinde sözleşme Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve BEM BİR SEN Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç arasında imzalandı.
Bem Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç; “Boyutları itibari ile sendikacılık kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini elde etmek, geliştirmek ve evrensel standartlara ulaştırmak için örgütlü yapının güçlü bir şekilde uzlaşı kültürünü esas almış bir sendikayız. Memur Sen sendika olarak yerel yönetimler dışında kamuda toplam 800 bin üyeye mensup, yerel yönetimlerde ise çalışanların % 70’ine mensup bir sendikayız. 
1996 yılından beri kamu çalışanları için toplu görüşme masasına oturan yetkili sendikayız. Belediye başkanları çok riskli bir göreve talip olurlar. Fakat bunu ekip ve kadrosu ile birlikte ihya ederler. BEM BİR SEN olarak masanın iki tarafında oturanlara bakıyoruz. Sosyal denge sözleşmesinden dolayı Belediye başkanımızı tebrik ediyorum”diye konuştu.
Belediyenin geçmişe dönük borçlarından dolayı sözleşmeyi geciktirdiğini ifade eden Belediye Başkanı Bülent Kantarcı; “Bu gecikmeden memnun olmadığımızı ve bilerek yapmadığı bilmenizi istiyorum” dedi. Kantarcı; “İleri sayılabilecek bir yaşta Çaycuma’nın hizmetine talip oldum. Birçok fırsat çıkmasına rağmen politikadan hep uzak durdum. Kendi işimde başarılı olmayı seçtim. Emekli olmam gereken bir dönemde güzel Çaycuma’mıza hizmet tebliğ edildi. Bir yıldan beri çok güzel işlere imza attığımızı görüyorum. Belki sizleri fazla zorluyorum ama ortaya çıkanların hepimizin eseri olduğunu ve hepimizi mutlu ettiğini gözlerinizde görmek istiyorum. Seçimle gelinen bir görevdeyiz. Yarın başkaları gelir. Ancak Belediyenin gerçek sahipleri çalışanlarıdır. Seçimle gelenler yanlış yapsa bile sizin uyarmanız gerekmektedir.
Babamın Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde belediye 7 kişiden ibaretmiş. Hizmet aracı olarak bir tane atlı çöp arabası varmış. 1950’li yıllardan beri Çaycuma Belediyesi çok yol kat etti. Ben inanıyorum ki dönemimizi tamamladığımızda ilçemiz parlak günlere kavuştaktır. Nasip olurda modern ve büyük bir hizmet binasında çalışacağız. Yıllar öncesinin borçları nedeniyle toplu sözleşme biraz gecikti. Birde karşımıza köprü faciasından dolayı tazminat çıktı. Haksız olduğuma inandığım bu tazminat davası icra noktasına gelmiştir. Temyize gittik ama avukatlar bunu beklemeden icra işlemine başlamak istiyorlar. Bu da oldukça ciddi bir rakam. Olaydan sonra hiçbir kurum ve kuruluşa yargılama izni verilmemesine rağmen Belediyemiz idari mahkemece tazminata mahkum ediliyor. Bu durumu ülke genelinde yaşadığımız adalet ve hukuki olayların bir parçası olarak görüyorum. İnşallah temyiz bu kararı düzeltirde Belediyemiz böyle haksız bir tazminata ödemek zorunda kalmaz. Bugüne kadar Belediye Başkanı olarak sizlere haksız bir davranışta bulunmuş isem veya bulunursam bunu benimle paylaşmanızı istiyorum. Yöneticilik kolay değil. Bilerek hata yapmam, yaptığımı fark ettiğim dede gönül almasını bilirim. Biz büyük bir aileyiz. Hepinize görevlerinizde başarılar diliyorum” dedi.
Başkan Kantarcı, Bem Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç ile birlikte denge sözleşmesine imza attı.