Çaycuma ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, yüz güldürdü. 

İlk olarak yapı dekorasyon ve mobilya, ardından gıda tarım alanında peş peşe fuar organizasyonlarının yapıldığı Çaycuma'da yüzler gülüyor. İlk yıl 55 bin kişinin ziyaret ettiği fuarı bu yıl 62 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği açıklandı.  


Çaycuma’da 2016 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile başlayan 2017’de Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı’nın açılmasıyla çeşitlilik kazanan fuarlara olan ilgi her geçen yıl daha da artıyor. Daha önce açılan Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı’nın ardından 27 Eylül’de açılış yapılan 3. Batı Karadeniz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 30 Eylül’de sona erdi. Fuarın son gününde Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın ve Expolink Fuarcılık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan’la birlikte stantları tek tek gezerek teşekkür etti. Protokol üyeleri, firma temsilcilerine katılımlarından duydukları memnuniyeti ifade ederek birer plaket verdi. İlk yılında 55 bin, ikinci yıl ise 56 bin 700 kişinin ziyaret ettiği fuarı, bu yıl, 62 binin üzerinde kişinin ziyaret etmesi fuar düzenleme kurulunu memnun etti. 20-23 Eylül tarihleri arasında ikincisi düzenlenen Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı’nı da 47 bin 682 kişi ziyaret etmişti.

 

ZİYARETÇİ SAYISININ MEMNUNİYET VERİCİ DÜZEYLERE ÇIKMASI ÇOK SEVİNDİRİCİ

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Çaycuma fuarlar şehri olma yolunda bir büyük adım daha attı. Bu yıl düzenlenen iki fuarımızı yüz binin üzerinde insanın ziyaret etmesi bölgede artık fuarların kabul gördüğünü artık kalıcılaştığını gösterdi. İçinde yaşadığımız zor ekonomik koşullara karşın, fuara 80 firmanın katılarak stant açması başlı başına güzel bir haberdi. Bunun üzerine ziyaretçi sayısının da memnuniyet verici düzeylere çıkması bizleri daha çok sevindirdi. Ülkenin ekonomik koşullarının düzelmesiyle birlikte seneye çok daha görkemli fuarlar yapacağımızıdüşünüyorum” dedi.

 

KALICI FUAR ALANINI BÜYÜTMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Fuar alanına bitişik 20 bin metrekare alanda yürüttükleri FilyosPark Yaşam Alanı birinci etap çalışmalarında da finale yaklaştıklarını da söyleyen Kantarcı, “Bir yandan fuarın kalıcı alanlarını büyütmeye çalışırken, diğer yandan da çevresini düzenleyerek çok daha cazip hale getirmeye çalışıyoruz. Kısa süre sonra tüm birimleriyle hizmete geçecek olan bu alan, seneye, özellikle kent dışından gelen konuklarımızınsoluk alacakları bir yer olacak. Fuarı gezmeye gelen konuklarımız, bu alanda dinlenerek yorgunluklarını atacak. Kente vizyon sunan fuarın yanında böyle bir cazibe merkezinin olması, fuarımıza da çok renk katacak. Ben son derece başarılı bir fuar düzenleyen yüklenici firmaya, Sayın Valimiz Ahmet Çınar başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Stant açan firmalarla ziyaret gelen tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Onların katılımı olmasaydı fuarın hiçbir anlamı olmazdı” diye konuştu. (Haber merkezi)