Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı yeni öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrenim yardımı için çok sayıda başvuru olduğunu söyleyerek, yardımsever vatandaşlara “Çaycuma dayanışmasını büyütelim” çağrısı yaptı.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tüm hayırsever vatandaşları Çaycuma Belediyesinin eğitime destek fonuna katkı sunmaya çağırdı. Başkan Kantarcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yeni eğitim-öğrenim yılının başlaması nedeniyle her düzeyde öğrenim gören çocuklarımızdan yoğun yardım talebi geliyor. Geçen yılları çok aşan bu talebi karşılamak için tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz. Belediyelerin bu tip yardımlarda bulunması kanunen mümkün değil. Ancak kayıtsız kalmamız da beklenemez. Bu zamana kadar da kalmadık, hayırsever vatandaşlarımızın katkısıyla oluşturduğumuz eğitime destek fonundan yardımcı olmaya çalıştık. Geçtiğimiz yıl çeşitli kademelerdeki yüze yakın öğrencimize destek sağladık. Bu yıl talep çok daha yüksek. Bunu karşılamak için de hayırsever vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var” dedi.

 

ÇAYCUMALILARIN ALTIN YÜREĞİNE GÜVENİYORUM

Kantarcı açıklamasını, “Eğitim hem çocuklarımız, hem ilçemiz, hem de ülkemiz için çok önemli. Geleceğin aydınlık Türkiye’sinde evlatlarımızın iyi bir yeri, hatta damgası olsun istiyoruz. Evlatlarımızın sırf ailesinin maddi koşulları nedeniyle eğitim hakkından yoksun kalmasını kabul etmiyoruz. Onlara bir parça da olsa fırsat eşitliği yaratmak için hemşeri dayanışmasını yükseltmemiz gerekiyor. Hemşehrilerimizden Çaycumalılık ruhu ve bilinciyle hareket ederek Çaycuma dayanışmasını büyütmelerini istiyorum. İlçemizde bu çocuklarımıza destek olacak çok sayıda insan olduğunu biliyor onların altın yüreğine güveniyorum.  Çağrım maddi gücü yerinde olan tüm Çaycuma halkına: Lütfen eğitime destek fonuna katkıda bulunarak, geleceğimiz için bir ışık da siz yakın. Çocuklarımıza burada doğmuş olmanın mutluluğunu tadarken, bizler de Çaycumalı olmanın hazzını en derinde yaşayalım. Tüm yardımseverlerden Belediyemizin Halkbank Çaycuma şubesindeki, TR 71 0001 2009 8090 0007 0000 27 İBAN numaralı eğitime destek fonuna katkılarını bekliyor, ilgileri için şimdiden teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı.