“Nöbet eylemine verilen cezada ikinci iptal kararı da geldi”

Eğitim-İş Çaycuma Temsilcisi Olcay Özyurt, nöbet eylemi ile ilgili hukuka aykırı işlem yapıldığını ve sendikanın öğretmen adına açtığı dava sonucunda öğretmene verilen cezanın iptal edildiğini ifade etti. Temsilcilik merkezinden yaptığı açıklamada bunun mahkeme tarafından eylem lehine çıkan 2’nci karar olduğunu belirten Özyurt, diğer ceza iptalinin Tekirdağ ilinde verildiğini hatırlattı ve şu ayrıntıları verdi:


“Eğitim-İş Adana Şubesi'nden edinilen bilgiye göre, Eğitim-İş'e üye olmayan ancak nöbet eylemine katılan Eğitim-Sen üyesi öğretmene verilen cezayı iptal ettirdiklerini duyurdu.

Eğitim İş Adana Şube Avukatı Ahmet Yayvan önemli bir hukuksal kazanım elde etti, denilen açıklamada Eğitim-Sen üyesi olup da Eğitim-İş'in aldığı eylem karar gereği nöbet eylemimize katılan ve uyarı cezası alan bir öğretmenin cezasının yargı tarafından kaldırıldığı açıklandı. 

Maarif Müfettişleri, Muhakkikler, Okul Müdürlerini bir kez daha uyarmakta fayda var. Sendikaların aldığı eylem kararlarına katılanlara ceza verilemez. O sendikanın üyesi olsun ya da olmasın bu gerçek yine değişmez.”