Akit TV tarafından Atatürk’ün ölümünün 77. yıldönümü ile ilgili 10 Kasım günü yapılan 2 dakika 24 saniye süren canlı yayında, gerek yapılan açıklamalarla gerekse alt yazı geçilerek “ZULÜM 1938 YILINDA SON BULDU” açıklamasına yer verilmiş olduğuna dikkat çeken Çaycuma Eğitim İş Şubesi söz konusu TV kanalı için savcılığa suç duyurusunda bulunduklarına yer verdi. Şube’den yapılan açıklamada bu konuda şöyle dendi:

. Yayının içinde Atatürk devrimleri aşağılanarak; Onun yaptıklarını, İngilizlerin bile yapmadığı şeklinde aşağılayıcı ifadelerle Atatürk’e alenen hakaret edilmiş; Atatürk’ün manevi kişiliği yayın yoluyla tüm kamuoyu nezdinde aşağılanmış; bu tavır, tüm toplumda infiale yol açmış ve bu televizyon yayını tüm kamuoyunun şiddetli tepkisine neden olmuştur.

Cumhuriyete düşman olan, aleni Atatürk düşmanlığı yapan bu anlayışın Mustafa Kemal Atatürk’e hakaretlerine sessiz kalmayacağımızı, Atatürk’ün en büyük eserim dediği başta Cumhuriyet olmak üzere ve onun devrimlerinin yok edilmesine asla izin vermeyeceğimizi bir kez daha kararlılıkla tüm kamuoyuna duyuruyoruz.  

Atatürk’ü, onun aydınlanma ve çağdaşlaşma yolunda yaptıklarını bir türlü hazmedemeyen bu karanlık düşünceden korkmadığımızı, büyük önderin açtığı çağdaşlaşma yolunda Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası olarak tüm çalışanlarıyla yürümeye devam edeceğimizi, aynı kararlılıkla bir kez daha ifade ediyoruz.

Akit Tv’nin Atatürk’e ve onun eserlerine yönelik bu saldırıları için Eğitim-İş olarak Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk, RTÜK’ü de gereğini yapmak üzere göreve davet ediyoruz.