Cevdet Akgün Artı Tv'ye konuştu!

BASKILARA KARŞI ÇIKTIK

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Cevdet Akgün, Artı Tv'ye konuştu. Artı Tv, Belediye Başkanı Selim Alan'ın basına yönelik söz ve tavırlarının kamuoyuna yansıması üzerine konuyu irdeledi. Canlı yayına bağlanan gazeteci Cevdet Akgün, Artı Tv'ye Zonguldak gündemini değerlendirdi.

Akgün, Başkan Selim Alan'ın gazetecilere baskı kurduğuna değinerek, "Başkan Selim Alan, önce sarı basın kartınızı yırtın diye açıklama yaptı. Sonra kentteki bütün gazetelere 'çalışma ruhsatınız var mı' diye zabıtalarla baskın yapıldı. Bunu ilkin Elmas Tv'den başladılar. Kozlu Belediye Başkanı'nın yeğenlerinin işe alınmasını haber yaptığı için oradan başladılar. Biz de dahil bütün gazetelere çalışma ruhsatınız var mı diye sordular. Ki ben gazete ve matbaa açılışında tecrübeliyim. Gazetelerin açılışlarını devletin bakanları, valileri, milletvekilleri yapmıştır. Bugüne kadar kimse 'belediyeye gidelim de ruhsat alalım' yapmamıştır. Bugüne kadar hiç böyle bir şey yaşanmadı. Biz bunu ihtilal döneminde dahi yaşamadık. İhtilal dönemi belediye başkanları daha rahat yapabilirlerdi. Onlar daha rahat zulüm uygulayabilirlerdi. Onlar bile bunu yapmadı.

Dün böyle bir baskıyla karşı karşıya kalınca Karaelmas Gazeteciler Derneği çatısı altında olarak bir açıklama yaptık. Zonguldak'ta bu işi gerçekten emeğiyle yapanlar olarak tepkimizi ortaya koyduk. Basın açıklamamızı özellikle Adliyenin önünde yaptık. Biz haksız, yalan haber yapıyorsak, Adliye karşımızda, gidersiniz davanızı açarsınız. Fakat baskı kurmak farklı bir şeydir. Biz buna tepki gösterdik." ifadesini kullandı.

Halkın Sesi