CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL, FİLİTRESİZ TERMİK SANTRALLERE VERİLEN 2,5 YILLIK EK SÜRENİN TAKİPÇİSİ OLACAKLARINI AÇIKLADI

CHP ANAYASA MAHKEMESİNE  GİDİYOR

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, ülke genelinde 13 termik santrale, 2019 sonuna kadar tamamlamaları gereken çevre mevzuatına uyumalarına yönelik düzenlemeler için 2.5 yıl ek süre verilmesini anayasaya aykırı olarak değerlendirdiklerini belirterek, bu çerçevede kanun Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi.

Bu düzenlemenin Anayasa Mahkemesi’nin konuyla ilgili daha önce verdiği iki kararla da çeliştiğini ve bu santrallere tanınan çevreyi kirletme hakkının tekrar uzatılmayacağının garantisi de bulunmadığına dikkat çeken Özel, “Bu nedenlerle vatandaşımızın sağlıklı çevrede yaşama hakkını değerlendirdiğimizde kanuni düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız.
Bu ek düzenleme nedeniyle vatandaşlarımız kirli hava solumaya devam edecek ve hava kirliliğiyle ilişkili solunum sistemi hastalıkları başta olmak üzere hastalıklarla boğuşacaklar. İktidar partisi ve ittifak ortağı bir partinin üyelerinin kalkan elleriyle, vatandaşlarımız zehirlenmeye devam edecekler” dedi.