19 Mahallede Halkın Sesi ve Elmas TV’nin ortaklaşa yaptığı kamuoyu araştırmasında 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde CHP, “0.3” puanla AKP’nin kıl payı önde çıktı… MHP ise son yerel seçime göre oylarını artırıyor…
CHP At Başı Önde!

Halkın Sesi ve Elmas TV’nin ortaklaşa yaptığı kamuoyu araştırması sonuçlandı. 10 anketörle bir haftada yapılan ankete 19 mahallede 2 bin 755 denek katıldı. Kadın-erkek, yaş ve gelir seviyesi göz önüne alınarak yapılan anket 19 mahallenin nüfusuna oranla yapıldı. Deneklerin bilgileri alınarak yapılan anketle ilgili sonuçlar ve verileri merak eden herkes sonuçları inceleyebilecek.  

SEÇİMİ “FOTO-FİNİŞ” BELİRLER
 
31 Mart’ta Zonguldak Belediyesi için yapılacak seçimlerde hangi siyasi partiye oy vereceksiniz şeklindeki sorusuna seçmenin yüzde 37.67’si “Şenol Şanal” ve “CHP” yanıtını verdi. Deneklerin yüzde 37.35’i ise Selim Alan ve “AKP” derken, aynı ankette MHP adayı Hamdi Ayan yüzde 15.2 oy aldı. Ankete katılanları yüzde 1.6’sı Saadet Partisi adayı Mehmet Yaman’a, yüzde 0.6’sı ise DSP adayı Nurhan Başoğlu’na oy vereceğini beyan etti.  Anket sonuçlarına göre AKP 12 mahallede  birimci olurken, CHP 7 mahallede galip geldi. 

CHP’Yİ YOL, AKP’Yİ EKONOMİ YIKACAK

Bu sonuçlara göre, CHP’nin en büyük dezavantajı Muharrem Akdemir döneminde yapılmayan yollar. Seçmen bu nedene CHP’ye kızgın. AKP’nin en büyük dezavantajı ise ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz. Hükümete bir ihtar vermek isteyen halk, yerel seçimleri bir fırsat görüyor. Bu iki partinin de dezavantajlarının oluşu MHP’nin oylarını artırıyor. MHP adayı Hamdi Ayan’ın başar grafiği yükselişte… SP ve DSP’nin ise tahmin edildiği oranda oy alacağı tahmin ediliyor.