Çinlilerin doğu Türkistan’da Uygur Türklerine karşı yaptığı katliam ve zulümler, Zonguldak’ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi’nde 5 Temmuz 2015 Pazar günü saat 15.30’da eylem yapılacak.

Eylemi sosyal paylaşım sitesinden organize eden Cem Velioğlu yaptığı açıklamada katılım çağrısında bulunarak şu açıklamayı yaptı:

“Doğu Türkistan ile alakalı bir eylem yapacağız. Biliyorsunuz Zonguldak ilimizde bulunan birçok iş sahasında Çinli vatandaşlar var. Biz kimseye şiddet uygulamayacağız. Kimseye kötü muamele yapmayacağız. Zaten Türk olarak geleneklerimizde böyle bir şey yoktur. Biz sadece bir tepki, bir farkındalık, Türk’ün duyarlığını belli etmek amacıyla Çatalağzı’nda bir yürüyüş düzenleyeceğiz. Doğu Türkistan’da düzenlene Uygur Türklerine uygulanan katliamları, soykırımları, zulümlere protesto edeceğiz. Orada tüm dünyanın gözleri önünde katliam yapılıyor, soykırım yapılıyor, asimilize ediliyor. Biz buna dikkat için 5 Temmuz Pazar günü saat 15.30’da Çatalağzı’nda bu yürüyüşü yapacağız. Zonguldak’ta Çinli istihdam eden firmalara buradan sesleniyoruz. Onları burada barındırmasınlar, sınır dışı etsinler, ilk uçakla onları göndersinler. Benim ırkımdan olan orada zulme uğruyor, katliamlara uğruyor, onlar burada keyfe keder yaşayamazlar. Buradan çekip gitsinler. Bununla alakalı olarak internete “Çin Zulmüne karşı birleşiyoruz” adında bir grup kurduk ve bu grup şu anda yaklaşık 6 bin üyeye ulaşmış durumda. Ve bunu 10 binlere çıkaracağız. Zonguldak’tan tüm Türkiye’ye tüm dünyaya sesimizi duyurmaya çalışacağız. Bu gruba katılmaya herkesi davet ediyorum. Tüm Zonguldak genelinden herkesi bu gruba bekliyoruz ve o günde eylemde yanımızda olmalarını istiyoruz. Ellerinde Türk ve Türkistan bayrağı ile yürüyüşümüzü yapacağız” Barış DOĞAN