Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından 8 Mayıs Cumartesi günü açılışı yapılacak olan Uzunmehmet Cami inşaatında yaşanan iş kazası bir skandalı ortaya çıkardı. Karakum mevkiindeki cami inşaatını, açılışa yetiştirmek için yaklaşık 30 Roman vatandaşı günlük 100 lira yevmiyeli olarak gece gündüz çalıştıran yüklenici firma, çalışanlara sigorta yapmadı. Camide meydana gelen iş kazası üzerine firma ceza yememek için kaçak çalıştırdığı işçilere apar topar sağlık sigortası yaptı. 

KAZA YAPAN İŞÇİYE RÜŞVET TEKLİF ETTİLER 

Cami inşaatında 5 gün süreyle evlerine gitmeksizin çalıştırılan işçilerden 22 yaşındaki Erhan Kocasoy kereste taşırken iş kazası geçirdi. Kazanın kayıtlara geçmemesi için Kocasoy’u evine gönderen firma yetkilileri olayı örtbas etmeye çalıştı. Ancak yan çapraz bağları kopan Erhan Kocasoy Soğuksu Polis Merkezine giderek şikayetçi oldu. Öte yandan firma yetkililerinin Kocasoy’un şikayetini geri çekmesi için para teklif ettiği öğrenildi.

ÇOCUK İŞÇİ ÇALIŞTIRMIŞLAR 

Öte yandan Halkın Sesi’nin haberi üzerine bir başka skandal daha ortaya  çıktı. Cami inşaatını yetiştirmek için ucuz iş gücü ve sigortasız eleman çalıştıran firmanın çocuk işçi de çalıştırdığı belirlendi. Halkın Sesi’ne ulaşan Metin Demir isimli vatandaş kendisinin ve iki çocuğunun inşaatta çalıştığını belirterek, “Ben ve 14 yaşındaki oğlum Onur ile 16 yaşındaki oğlum Umut camiye işe girdik. Gece mesai var deyince 24 saat uyumadan çalıştırıldık. Ancak sigorta yapılmayınca işi bıraktık. Benim çocuklarım gibi başka çocuklar da sigortasız çalışıyordu. Kandırıldık. Camide çocuklarımla çalışırken çekilen fotoğrafımızla resmî mercilere başvurup yasal hakkımızı sonuna kadar arayacağım” dedi.