Profesyonel çeviri belirli alanlarda (hukuki, akademik, teknik, mühendislik ve medikal vb.) yapılan ve bu konuda uzmanların yapması gereken çeviri türleridir. Bu açıdan profesyonel metin çevirileri normal çevirilerden biraz daha ayrılır. Profesyonel çeviride tercümanın deneyimiyle birlikte o konudaki uzmanlığı da önemli hususlardır. Çevirmenlerine uyguladıkları zor geçen çeviri değerlendirme sürecinde en az %85 başarıya ulaşan tercümanları bünyesine kabul eden bu çevrimiçi çeviri sitesi uzman kadrosuna da oldukça güveniyor.   yaptırmanız mümkündür.

Çevirilerinize en az sizin kadar önem veren Protranslate.net profesyonelliğini sıkı bir elemeyle seçtikleri uzman tercümanları sayesinde metinlerinizle özenle ilgileniyor.  Sizler için seçilmiş uzmanlarca yapılan çeviriler sisteme yüklenir sonra kalite kontrol ekibi tarafından teslim edilecek metinler kontrol edilir.

Neden Protranslate ile Profesyonel Çeviri?                                                                                                

Eğer çevirilerinizi yaptırmak için Protranslate.net’i seçtiyseniz farkında olmanız gereken bir şey vardır. Çevirilerinizi o dili bilen herhangi bir kişi yapmaz. Çevirtilmesini istediğiniz her metin içeriğindeki konuda uzman ve o dili tamamıyla bilen kişiler tarafından yapılır. İşte bu yüzden Protranslate ile Profesyonel Çeviri yapmamak mümkün değil aslında.

Çeviriyi alanından uzman kişilerin yapmış olması yetmez. Metinleriniz tercüme edildikten sonra kalite kontrol ekibinin çalışmasından da geçerek olabilecek en iyi haliyle size ulaşır.

Kalite Kontrol Sistemi Nasıl İşler?

Öncelikle yüklediğiniz metnin orijinal hali ve tercüme edilmiş hali anlam bütünlüğü açısından kıyaslanır. Daha sonra metinleriniz akademik makaleler olduğundan dolayı çevirmenlerin terminolojiyi doğru kullanıp kullanmadıkları kontrol edilir. Bu adımlar “Proofreading” olarak adlandırılan aşamayı oluşturur. Kalite kontrol ekibi daha sonrasında yazım bilgisi kurallarını ve noktalama işaretlerinin doğruluğunu kontrol eder. Kalite kontrol ekibinden de geçen çevirler daha sonra sizlere teslim edilir. Ancak kalite kontrol ekibinin işi burada bitmez. Metni teslim aldıktan sonra düzeltilmesini istediğiniz yerler olursa ekip sorunlarınızı dikkatle inceler ve gereken çözümün bulunmasını sağlar.

Protranslate sitesine girdiğiniz zaman karşınıza çıkan referanslar da bu işi ne kadar büyük bir ciddiyetle yaptığını adeta kanıtlar niteliktedir. Birçok büyük şirketle ve işini oldukça ciddiye alan kişilerle çalışmış olan Protranslate onlardan aldığı iyi referanslarla da Protranslate ile Profesyonel Çeviri konusunda güveninizi asla boşa çıkarmayacaktır.