Kıymetli Anneler Ve Babalar,

    Etrafımızda gördüğümüz çoğu  sorunun temelinde ailede iyi yetiştirilememiş çocukların  büyüdüklerinde bu sorunlara  sebep olduklarını gözlemliyoruz.  Hem biz sıkıntı yaşıyoruz  hem de  çevremizdeki  insanlar sıkıntı  yaşıyorlar.

      Çocuklarımızı mal mülk uğruna heba ettik. Mal mülkü kazandık ama bu sefer de çocuklarımızı kaybettik.

      Çocuklarımızı kahvehane köşelerinde öldürdüğümüz zamanda, cafelerde, yanlış arkadaşlar edindiklerinde kaybettik.

    Biz çocuklarımıza vakit ayıracağımıza, sevgi göstereceğimize ne yapıyoruz?  Gidiyoruz televizyon programlarına, futbol takımlarına ve oyuncularına ilgi gösteriyoruz. Aktör ve aktrislerin hayatlarına özenme ile vakit geçiriyoruz. Tabii ki çocuklarımıza da vaktimiz kalmıyor ama onlardan mükemmel yaşam,mükemmel davranışlar bekliyoruz... Boşuna bekliyoruz. Çünkü biz onlara mükemmelliği ve güzel davranışları öğretemedik ki, onlara kendimiz iyi örnek olamadık ki... Bunun sonucunda onlara ilgisiz kalışımız, onların internet oyunlarına bağlanmalarına ve yanlış arkadaş seçmelerine sebep oldu. Bunun sonucunda saygı göremiyoruz, güzel davranışları göremiyoruz. O yüzden toplumumuz bütünüyle sorunlarla boğuşuyor.

      Peki ne yapalım? Yapacağımız şey televizyonlara,internete çok vakit ayıracağımıza,biraz da çocuklarımıza vakit ayıralım. Onları güzel bir şekilde yetiştirelim, vaktimizi onlarla değerlendirelim ve onları geleceğe hazırlayalım. Bunları yaptıktan sonra onlardan güzel davranışları bekleyeceğiz.

    Şu an için geç kalmış değiliz,zararın neresinden dönersek kârdır. Onun için hemen kollarımızı sıvayıp;onları hem eğitim hem de öğretim bakımından yetiştirmemiz gerekiyor. Geç kaldığımız her saniye;gelecekte hem onlar için hem de bizler için  kaybolan yıllara sebep olacaktır.

 

    Mehmet Hatip Denek