Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi’nin bugün yapılması planlanan 9. Olağan Genel Kurulu’nda çoğunluk sağlanamadı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Salonu’nda saat 12:00’de başlaması planlanan kongrede saat 14:00’de kadar beklenirken 279 kişinin katılması gerekirken 215 kişi katılması nedeniyle kongre ileriki bir tarihe ertelendi.

Mevcut Başkan Hüseyin Şirin kürsüye çıkarak kongrede çoğunluğun sağlanamadığını ifade ederken kongrenin bir dahaki hafta yapılmayı planladıklarını söyledi. Şirin yaptığı açıklamada, “Türkiye Sakatlar Derneği’nin 9. Olağan genel kurulu bugün itibariyle yapılacaktı. Üye sayımızın 556 olması sebebiyle 279 kişinin katılması gerekiyordu. 2 saatlik bir bekleme sonrasında sayımız 215 civarında kaldı. Arkadaşlarımızın tamamı engelli olduğu için insanları bekletmenin kimseye bir faydası olmayacağını düşünüyoruz. Böyle bir hakkımız da yok onun için haftaya genel kurulumuzu inşallah yaparak bu süreci de tamamlamış olacağız. Ben genel kurula gelip katılan tüm engelli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

SINAV DÜŞÜNÜLMEMİŞ

Kongrede aday olan Fehim Dinç ise mevcut yönetimin bugün yapılan sınavı düşünmediğini ve bu sebeple gereken kişi sayısına ulaşılamadığını söyleyerek, “Bu hafta bu seçimin olmasını çok istedik. Onunla ilgili çalışmalarımızı yaptık ve tüm engelli arkadaşlarımıza ulaştık. Sağolsun çoğu arkadaşımız geldi fakat bugün belirlenirken bugün sınav olduğu dikkate alınmamış. Sınav dolayısıyla gelemeyen arkadaşlarımız oldu. Çoğunluğu sağlayamadık. 215 sayısında kaldık. Ben şahsım adına buraya gelen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Haftaya seçim yapılacak ve haftaya çoğunluğa bakılmayacak ve gelen herkes oy kullanacak” dedi.

Kongrenin bir daha hafta sonu yapılması planlanıyor. (Umut ERSES)