Avukat Osman Yayla, CHP’den milletvekilliği aday adaylığını açıkladı:

 “Çözüm ve hizmete adayım”

CHP’den Milletvekili aday adayı olan Avukat Osman Yayla, dün Camlı Köşk’te bir basın toplantısı düzenleyerek aday adaylığını resmen açıkladı. 13 yıllık AKP iktidarında gelinen noktanın hüsran olduğunu söyleyen Avukat Osman Yayla, “Zonguldak’ın gerçeklerini ve çözümlerini çok iyi bildiğim için aday adayıyım” dedi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Osman Yayla, destek verenler arasında kadıların çoğunlukta oluşu dikkat çekti.

CHP’nin çeşitli organlarında hizmet vermiş olan Avukat Osman Yayla, dün Camlı Köşk’te bir basın toplantısı düzenleyerek aday adaylığını açıkladı.

Bölge ve ülke halkı olarak çok zor günler geçirildiğini, borç batağına saplanmış olunduğunun farkında olduğunu, sorunların her geçen gün arttığını, her geçen gün bir öncekinin arandığını, bu şekilde bir yere varılamayacağını, 13 yıllık AKP iktidarında gelinen noktanın hüsran olduğunu çok iyi bildiğini söyleyen Avukat Osman Yayla, “Zonguldak’ın gerçeklerini ve çözümlerini çok iyi bildiğim için aday adayıyım.” diyerek açıklamasını yaptı.

Osman Yayla, Camlı Köşk’te kalabalık bir partili grubuna yaptığı konuşmada ülkenin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek yargının hükümetin emrine girmiş olduğunu, eğitimin kaosa sürüklenmiş bulunduğunu, diplomalı işsizlerin çoğaldığını, sağlık hizmetlerinin yazboz tahtasına dönüştüğünü, ülkede asayişin bozulduğunu ve huzurun kalmadığını, kadınlara şiddetin bu iktidar döneminde tavan yaptığını, kadınların ayrıca AKP hükümetleri döneminde ikinci sınıf insan haline getirildiğini, bazı hocaların 6 yaşındaki kızların evlenebileceklerini bile söylemeye yeltendiklerini, gericiliğin alıp başını yürüdüğünü belirterek bu gidişe bir dur denilmesinin zamanının geldiğini söyledi.

Osman Yayla’nın konuşması sık sık alkışlarla kesildi, partililer Yayla’ya destek verirken özellikle bayan partililerden kendisine yoğun bir sempati gösterisi yapıldığı gözlendi.

Camlı Köşk’te saat 12.30’da başlayan program, saat 14.00 sıralarında sona erdi. Osman Yayla daha sonra, propaganda çalışmalarına devam etmek üzere beraberindekilerle birlikte toplantı salonundan ayrıldı. (Cemre Akkaş – Tutku Demirsay)